Servit cu ananas caramelizat, e un adevărat deliciu acest Risotto cu șofran și cascaval afumat. Odată ce veți prepara rețeta veți descoperi un mod aparte de a găti orezul.
Ingrediente pentru rețeta Risotto cu șofran
600 g orez
șofran
100 g cașcaval afumat
250 g ananas
100 g zahăr brun
50 ml cognac
100 g unt
sare
piper granulat
muguri de mazare
microplante de sfeclă
100 ml vin alb
100 ml ulei de măsline
Mod de preparare
Se călește orezul în ulei, amestecându-l până își schimbă culoarea. Se adaugă vinul și se lasă la fiert până se evaporă alcoolul, apoi se completează cu apă. Se condimentează cu șofran, iar la final se adaugă untul și cașcavalul ras.
Separat, ananasul feliat, se trage la tigaie în unt cu zahăr brun, iar când este caramelizat se adaugă coniacul și se flambează. În final se așază risotto în farfurii alături de ananasul caramelizat și se decorează ci microplante.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook