Simona Ionescu / Redactor Șef

Risotto cu șofran și cascaval afumat servit cu ananas caramelizat

Risotto cu șofran și cascaval afumat servit cu ananas caramelizat
O combinație de gusturi și arome, într-un preparat gustos și sățios: Risotto cu șofran și cașcaval afumat servit cu ananas caramelizat.

Servit cu ananas caramelizat, e un adevărat deliciu acest Risotto cu șofran și cascaval afumat. Odată ce veți prepara rețeta veți descoperi un mod aparte de a găti orezul.

Ingrediente pentru rețeta Risotto cu șofran

600 g orez

șofran

100 g cașcaval afumat

250 g ananas

100 g zahăr brun

50 ml cognac

100 g unt

sare

piper granulat

muguri de mazare

microplante de sfeclă

100 ml vin alb

100 ml ulei de măsline

Mod de preparare

Se călește orezul în ulei, amestecându-l până își schimbă culoarea. Se adaugă vinul și se lasă la fiert până se evaporă alcoolul, apoi se completează cu apă. Se condimentează cu șofran, iar la final se adaugă untul și cașcavalul ras.

Separat, ananasul feliat, se trage la tigaie în unt cu zahăr brun, iar când este caramelizat se adaugă coniacul și se flambează. În final se așază risotto în farfurii alături de ananasul caramelizat și se decorează ci microplante.

Sursa: Chefi la cuțite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre