Vara e sezonul ideal pentru a savura rețete cu fructe de mare, cum e acest Risotto alla pescatora. Ce poate fi mai plăcut (și mai lejer) decât o porție de fructe de mare alăturată unui orez perfect gătit.
Rețeta Risotto alla pescatora sau Risotto cu fructe de mare – Ingrediente
300 gr orez pentru risotto (vialone nano, arborio, carnaroli)
500 gr scoici vongole veraci, proaspete
200 gr midii proaspete
300 gr sepie proaspătă întreagă
300 gr calamar proaspăt întreg
300 gr creveți roșii, proaspeți, calibru 31/40
4 buc creveți gigant, roșii, proaspeți
250 ml ulei de măsline extra virgin
1 ceapă mică albă
5 căței de usturoi
1 pahar de vin alb, sec
1 legătură de pătrunjel verde
Sare de Himalaya
Fire de chilli
Pesto de rucola
Piper negru
Rețeta Risotto alla pescatora sau Risotto cu fructe de mare – Preparare
Se curăță toate fructele de mare. Se pune apă la fiert, la foc mic. Într-o tigaie cu ulei de măsline se pune usturoiul în coajă, se lasă să se călească și se adaugă orezul. Se lasă orezul la călit câteva minute, se adaugă piperul și vinul și se lasă să se evapore alcoolul, la foc mare timp de câteva minute. Apoi se adaugă fructele de mare, tăiate.
Se lasă orezul să se fiarbă al dente, adăugând apă calda din când în când și amestecând pentru a nu se lipi. Se porționează orezul cu fructele de mare și se garnisește cu frunzele proaspete de pătrunjel, cu chilli și pesto de rucola.
Sursa: Chefi la cuțite
Cum se poate slăbi cu shaorma. Nu e glumă
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook