Vara e sezonul ideal pentru a savura rețete cu fructe de mare, cum e acest Risotto alla pescatora. Ce poate fi mai plăcut (și mai lejer) decât o porție de fructe de mare alăturată unui orez perfect gătit.

Rețeta Risotto alla pescatora sau Risotto cu fructe de mare – Ingrediente

300 gr orez pentru risotto (vialone nano, arborio, carnaroli)

500 gr scoici vongole veraci, proaspete

200 gr midii proaspete

300 gr sepie proaspătă întreagă

300 gr calamar proaspăt întreg

300 gr creveți roșii, proaspeți, calibru 31/40

4 buc creveți gigant, roșii, proaspeți

250 ml ulei de măsline extra virgin

1 ceapă mică albă

5 căței de usturoi

1 pahar de vin alb, sec

1 legătură de pătrunjel verde

Sare de Himalaya

Fire de chilli

Pesto de rucola

Piper negru

Rețeta Risotto alla pescatora sau Risotto cu fructe de mare – Preparare

Se curăță toate fructele de mare. Se pune apă la fiert, la foc mic. Într-o tigaie cu ulei de măsline se pune usturoiul în coajă, se lasă să se călească și se adaugă orezul. Se lasă orezul la călit câteva minute, se adaugă piperul și vinul și se lasă să se evapore alcoolul, la foc mare timp de câteva minute. Apoi se adaugă fructele de mare, tăiate.

Se lasă orezul să se fiarbă al dente, adăugând apă calda din când în când și amestecând pentru a nu se lipi. Se porționează orezul cu fructele de mare și se garnisește cu frunzele proaspete de pătrunjel, cu chilli și pesto de rucola.

Sursa: Chefi la cuțite

Cum se poate slăbi cu shaorma. Nu e glumă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp