Cum se poate slăbi cu shaorma. Nu e glumă

Cum se poate slăbi cu shaorma. Nu e glumă
În general mesajul e simplu: cine e la dietă, uită de junk-food sau fast-food. Nici gând ca un om la cură de slăbire să consume burgeri, crispy și alte bunătăți. Dar, să știți, e mult neadevăr în asta, iar un nutriționist celebru explică de ce.

Nu o spunem noi, ci lăsăm specialiștii să vorbească; nutriționistul Mihaela Bilic explică ceva foarte interesant: cum se poate slăbi cu shaorma. Specialista în nutriție a explicat la Digi24 că importantă este cantitatea de alimente pe care le mâncăm. Mai bine slăbim cu alimentele care ne plac, pentru a nu acumula frustrări în timpul curei. Trebuie doar să fim atenți la cât mâncăm. Mai precis, la aportul caloric.

„Eu am spus întotdeauna că putem slăbi cu orice aliment, de la sarmale la merdenele, însă un profesor de nutriție din Kansas a demonstrat (că se poate slăbi cu fast food, n.r.) și a fost o chestiune năucitoare pentru mass media și pentru lumea medicală”, a spus Bilic.

Medicul american a mâncat, timp de două luni și jumătate, 1.800 de calorii. „Foarte importantă limitarea calorică – nu fast food, junk food – toate acele batoane care se numesc ciocolată, tot ce era ambalat, chipsuri, biscuiți, gogoși, toate prostiile. A făcut-o demonstrativ, ca replică la acel celebru film „Supersize me”, în care industria fast food era acuzată că îmbolnăvește oamenii”, a spus Bilic. Ea a adăugat că nutriționistul a slăbit astfel 12 kilograme și că toate analizele de sânge s-au îmbunătățit.

Cum se poate slăbi cu shaorma

Ce este, până la urmă o shaorma? „O lipie cu cartofi și cu carne, cu niște legume și sos, e atât de gustoasă că e irezistibilă, nici nu știu la câte calorii ar ajunge, poate chiar 1.000. Dar dacă suntem zgârciți la sosuri și luăm shaorma la farfurie, ca să scapi de lipie, și mai pui lângă un lapte bătut, nu văd care este răul în această poveste”, a mai spus Mihaela Bilic.

Medicul spune că e importantă limitarea la numărul de calorii stabilit pentru a realiza slăbirea în greutate, indiferent ce mâncăm:

„E important să slăbim cu mâncarea care ne place și cu care suntem obișnuiți pentru că apoi, în momentul în care vrei să menții greutatea, să nu ai niciunele din frustrările acumulate în timpul curei de slăbire și din interdicțiile pe care ți le-ai impus. Pentru că organismul, în momentul în care îi interzici, va mânca compulsiv și compensator tot ce a fost interzis”.

Toto Dumitrescu iubește din nou. O tănără cu ochii verzi i-a furat inima

Recomandarile noastre