Simona Ionescu / Redactor Șef

Ruladă cu gust de ecler – o rețetă simplificată pe care o poate face oricine

Ruladă cu gust de ecler – o rețetă simplificată pe care o poate face oricine
Eclerul este unul dintre cele mai iubite deserturi franțuzești, cunoscut pentru aluatul său pufos și crema fină, dulce și catifelată. Această rețetă de ruladă este un mod ideal de a aduce gustul clasicului ecler pe masă fără a complica procesul.

Originar din Franța, în secolul al XIX-lea, eclerul a fost creat pentru a fi un desert elegant, ușor de mâncat, cu o formă alungită, inspirată de mișcarea fulgerului (din franceză „éclair” înseamnă „fulger”). Deși este un desert sofisticat, astăzi îți propunem o rețetă simplificată de ecler, sub formă de ruladă, pe care o poate face oricine, chiar și cei mai neexperimentați în bucătărie.

Această ruladă combină gustul autentic de ecler cu ușurința preparării. Aluatul pufos, asemănător cu cel clasic de ecler, se coace uniform și apoi se umple cu o cremă delicată de mascarpone și zahăr pudră și se rulează. Rezultatul este un desert delicios, perfect pentru orice ocazie. Această rețetă este un mod ideal de a aduce gustul clasicului ecler pe masă fără a complica procesul.

Ingrediente pentru Ruladă cu gust de ecler

Aluat:

500 ml apă

150 g unt

250 g făină

un praf de sare

6 ouă

Cremă:

450 g mascarpone

zahăr pudră după gust

Mod de preparare

Punem apa împreună cu untul într-o cratiță și le aducem până aproape de punctul de fierbere. Turnăm rapid apa cu unt peste făina pusă într-un bol în care am adăugat și un praf de sare. Amestecăm energic până obținem o compoziție omogenă și lăsăm să stea 10 minute. Adăugăm ouăle unul câte unul, mixând bine de fiecare dată pentru a încorpora aer în aluat. Întindem aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, având grijă să fie o foaie uniformă.

Coacem în cuptorul preîncălzit la 190°C pentru 40-45 de minute. Timpul poate varia în funcție de cuptor. Lăsăm apoi blatul să se răcească complet înainte de a trece la următorul pas. Scoatem blatul pe o hârtie de copt, apoi întindem crema preparată din mascarpone și zahăr pudră peste aluat. După ce am întins crema uniform, rulăm cu grijă, formând o ruladă strânsă. Dăm Rulada de ecler la frigider pentru minim o oră înainte de servire, împachetată în hârtia de copt, pentru a se menține forma. 

Sursa: Instagram

 

⁠Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *