Simona Ionescu / Redactor Șef

Ruladă tiramisu cu clătite – desert fără coacere pentru iubitorii de cafea

Ruladă tiramisu cu clătite – desert fără coacere pentru iubitorii de cafea
Dacă sunteți în căutarea unui desert rafinat, fără coacere, cu arome intense de cafea și ciocolată, această Ruladă tiramisu cu clătite de Ciocolată este exact ce vă trebuie.

Straturi de clătite subțiri și fine, umplute cu o cremă tiramisu catifelată, pișcoturi înmuiate în espresso și un praf generos de cacao – așa se prezintă această rețetă fără coacere de Ruladă tiramisu cu clătite, un desert spectaculos, care oferă o adevărată explozie de arome.

Ingrediente pentru Ruladă tiramisu cu clătite

Cremă tiramisu

* 2 gălbenușuri de ou (mici)

* 60 g zahăr tos

* 200 g mascarpone (la temperatura camerei)

* 300 ml smântână pentru frișcă (min. 30% grăsime)

* 1½ linguriță extract de vanilie

* 1 lingură lichior de cafea (opțional)

Clătite cu cacao

* 125 g făină

* 30 g cacao pudră

* 1 linguriță amidon de porumb

* ½ linguriță sare

* 40 g zahăr

* 4 ouă

* 300 ml lapte

* 40 g ulei

* 1 linguriță extract de vanilie

Pișcoturi de casă (opțional, pentru cazul în care nu vreți să le cumpărați)

* 3 albușuri

* 3 gălbenușuri

* 100 g zahăr

* 75 g făină

* Zahăr pudră (pentru decor)

Mod de preparare

Se va începe cu prepararea cremei. Într-un bol termorezistent, așezat peste un vas cu apă clocotită (bain-marie), se bat gălbenușurile cu zahărul timp de 4–5 minute, până când compoziția devine groasă și deschisă la culoare. Apoi se lasă la răcit. Se bate crema mascarpone împreună cu smântâna până când se obține o cremă fermă.

În final, se încorporează amestecul de ou și, opțional, lichiorul de cafea. Crema se păstrează la frigider până la utilizare.

Al doilea pas e prepararea clătitelor. Se amestecă toate ingredientele până se obține un aluat neted. Se strecoară printr-o sită pentru a elimina cocoloașele și se lasă la odihnit 15 minute. Se încălzește o tigaie antiaderentă la foc mediu. Turnați aproximativ ½ cană de compoziție și învârtiți tigaia pentru a o distribui uniform. Fiecare clătită se coace 1–2 minute pe o parte, apoi se întoarce și se mai gătește 15 – 30 secunde. Din ingredientele menționate vor rezulta în jur de 8 clătite (pentru o tigaie de 30 cm).

În cazul în care nu cumpărați pișcoturile, prepararea lor e simplă. Preîncălziți cuptorul la 190°C și tapetați o tavă cu hârtie de copt.

Bateți albușurile și adăugați treptat zahărul, până obțineți o spumă tare. Apoi se încorporează gălbenușurile cu un tel, iar în final, se adaugă făina cernută, amestecând ușor. Puneți compoziția într-un poș și formați în tavă bastonașe de aprox. 10 cm lungime. Se presară zahăr pudră deasupra.

Pișcoturile se coc 8–12 minute, până când devin aurii. Se lasă să se răcească complet înainte de a le folosi.

Cum se asamblează Rulada tiramisu cu clătite

Pe o folie alimentară sau o hârtie de copt, așezați clătitele ușor suprapuse, formând un strat lung. Întindeți crema tiramisu uniform peste clătite. Așezați un rând de pișcoturi înmuiate în espresso (sau cafea tare), de-a lungul marginii inferioare. Se rulează strâns clătitele cu ajutorul foliei, formând un rulou compact. În final, se învelește rulada și se pune la frigider pentru minimum 4 ore (ideal peste noapte).

Înainte de servire, Rulada tiramisu cu clătite se pudrează cu cacao și, opțional, se servește cu un Espresso Martini pentru o experiență completă.

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *