Simona Ionescu / Redactor Șef

Celebrele clătite mexicane nu trebuie să lipsească de pe masă în această vară. Rețeta e simplă

Celebrele clătite mexicane nu trebuie să lipsească de pe masă în această vară. Rețeta e simplă
Sunteți îndrăgostiți de clătite? Ce spuneți dacă în loc de dulceață sau ciocolată, le umpleți cu un amestec delicios de carne tocată? Această rețetă trebuie preparată imediat, pentru că nici nu știți ce pierdeți.

O masă excelentă când timpul vă presează? Celebrele clătite mexicane vă salvează! Rețeta e atât de bună, încât vă veți îndrăgosti de la prima îmbucătură.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti minunatele clătite mexicane, aveți nevoie de următoarele ingrediente: ulei se măsline, 400 g carne de vită tocată, condimente pentru taco cu conținut redus de sare, 1 cană cu făină, 1 cană cu lapte.

Vă mai sunt necesare 1 ou, 1/3 cană coriandru proaspăt, tocat mărunt, 20 g unt topit, 1 avocado mare, pisat, 1 roșie medie, tocată mărunt, 1 lingură cu suc de lămâie,  1/4 cană cu smântână, frunze de coriandru proaspăt, pentru servire.

Mod de preparare

Celebrele clătite mexicane nu trebuie să lipsească de pe masă în această vară. Rețeta e un deliciu
Clătite mexicane, nebunia verii 2025. Sursă foto: www.taste.com.au

Ungeți ușor cu ulei o tigaie medie. Încălziți la foc mare și adăugați carnea tocată. Gătiți, amestecând cu o lingură de lemn, timp de 5 minute până se rumenește. Adăugați amestecul de condimente și continuați să amestecați timp de 1 minut.

Adăugați ¾ cană cu apă rece, aduceți la punctul de fierbere, apoi reduceți focul la mediu. Fierbeți, fără capac, timp de 5 minute sau până când amestecul se îngroașă. Luați de pe foc și acoperiți pentru a păstra căldura.

Gătiți până când apar bule la suprafață, apoi întoarceți clătita

Amestecați făina și un vârf de sare într-un bol. Faceți o adâncitură în centru și adăugați laptele și oul bătute bine în prealabil. Continuați să amestecați foarte bine până se omogenizează, apoi puneți jumătate din coriandrul tocat.

Încălziți o tigaie mare, antiaderentă, la foc mediu. Ungeți tigaia cu puțin unt topit. Turnați 1/3 cană de aluat în tigaie. Rotiți tigaia pentru a acoperi baza. Gătiți 3-4 minute sau până când apar bule la suprafață, apoi întoarceți. Gătiți 2-3 minute sau până când sunt aurii și gata. Transferați pe o farfurie.

Acoperiți cu folie pentru a păstra căldura și repetați procedeul cu amestecul rămas. Amestecați avocado, roșia, sucul de lămâie și coriandrul rămas într-un bol. Așezați clătitele pe farfurii.

Acoperiți cu amestecul de carne tocată, guacamole și smântână, apoi presărați coriandru. Cine dorește, poate să pună în amestecul de clătite și ceapă roșie sau fasole roșie. 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *