Simona Ionescu / Redactor Șef

Ați încercat? Supă cu carne tocată. Rețetă deosebită

Ați încercat? Supă cu carne tocată. Rețetă deosebită
Este o altfel de supă cu carne de porc. Dar, merită să încercați această rețetă. Este foarte gustoasă și veți încânta mesenii.

Carnea de porc tocată este folosită de multe gospodine la ciorba cu perișoare. Însă, este și o altă rețetă interesantă: supă cu carne de porc.

Supă cu carne tocată. Rețetă deosebită

O supă cu multe legume și verdeață, foarte sănătoasă.

Ingrediente

  • 500 g de carne tocată de porc;
  • 2-3 ardei dulci;
  • jumătate de varză albă mică;
  • un morcov mare;
  • 500 g de roșii pasate;
  • 2 cepe mici;
  • 4 căței de usturoi;
  • sare, piper negru măcinat — după gust;
  • ½ linguriță de zahăr;
  • 4-5 linguri de ulei;
  • 2 litri de apă fierbinte;
  • 2 foi de dafin;
  • suc de lămâie — după gust (noi am adăugat 1.5 linguri);
  • pătrunjel proaspăt — după gust.

Mod de preparare

  • Se toacă varza fideluță. Prăjiți-o timp de 2 minute într-o cantitate mică de ulei, pe foc moderat. Apoi asezonați-o cu ½ linguriță de zahăr, ¼ linguriță de sare și continuați să o căliți pe parcursul a 6-7 minute, până când se va înmuia și se va carameliza puțin.
  • Puneți roșiile date prin răzătoarea mare (fără coajă). Amestecați și căliți varza timp de încă 5 minute.
  • Tăiați usturoiul în bucățele și puneți-l în cratița în care veți prepara supa și în care ați turnat 2 linguri de ulei. Prăjiți-l pe parcursul a 60 secunde, pe foc moderat.
  • Adăugați ceapa. Prăjiți-o până se va înmuia și va deveni semitransparentă. Puneți un praf de sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați.
  • Adăugați morcovul tăiat în cubulețe, semilună. Prăjiți totul timp de 2-3 minute, amestecând frecvent. Adăugați ardeii grași tăiați în bucățele.
  • Adăugați carnea tocată. Amestecând continuu, prăjiți-o până își va modifica culoarea.
  • Fierbeți supa pe parcursul a aproximativ 10 minute, până când toate legumele vor fi gata. Cu 3 minute înainte de terminarea procesului de fierbere adăugați foile de dafin și sucul de lămâie.
  • Adăugați pătrunjelul mărunțit. Amestecați.
  • Luați supa de pe foc. Acoperiți-o cu un capac și lăsați-o să se pătrundă pe parcursul a 15 minute.

Supă din puiul întreg. Georgienii o numesc „Regina supelor”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre