Carnea de porc tocată este folosită de multe gospodine la ciorba cu perișoare. Însă, este și o altă rețetă interesantă: supă cu carne de porc.
Supă cu carne tocată. Rețetă deosebită
O supă cu multe legume și verdeață, foarte sănătoasă.
Ingrediente
- 500 g de carne tocată de porc;
- 2-3 ardei dulci;
- jumătate de varză albă mică;
- un morcov mare;
- 500 g de roșii pasate;
- 2 cepe mici;
- 4 căței de usturoi;
- sare, piper negru măcinat — după gust;
- ½ linguriță de zahăr;
- 4-5 linguri de ulei;
- 2 litri de apă fierbinte;
- 2 foi de dafin;
- suc de lămâie — după gust (noi am adăugat 1.5 linguri);
- pătrunjel proaspăt — după gust.
Mod de preparare
- Se toacă varza fideluță. Prăjiți-o timp de 2 minute într-o cantitate mică de ulei, pe foc moderat. Apoi asezonați-o cu ½ linguriță de zahăr, ¼ linguriță de sare și continuați să o căliți pe parcursul a 6-7 minute, până când se va înmuia și se va carameliza puțin.
- Puneți roșiile date prin răzătoarea mare (fără coajă). Amestecați și căliți varza timp de încă 5 minute.
- Tăiați usturoiul în bucățele și puneți-l în cratița în care veți prepara supa și în care ați turnat 2 linguri de ulei. Prăjiți-l pe parcursul a 60 secunde, pe foc moderat.
- Adăugați ceapa. Prăjiți-o până se va înmuia și va deveni semitransparentă. Puneți un praf de sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați.
- Adăugați morcovul tăiat în cubulețe, semilună. Prăjiți totul timp de 2-3 minute, amestecând frecvent. Adăugați ardeii grași tăiați în bucățele.
- Adăugați carnea tocată. Amestecând continuu, prăjiți-o până își va modifica culoarea.
- Fierbeți supa pe parcursul a aproximativ 10 minute, până când toate legumele vor fi gata. Cu 3 minute înainte de terminarea procesului de fierbere adăugați foile de dafin și sucul de lămâie.
- Adăugați pătrunjelul mărunțit. Amestecați.
- Luați supa de pe foc. Acoperiți-o cu un capac și lăsați-o să se pătrundă pe parcursul a 15 minute.