Șuberek este o mâncare națională a tătarilor din Crimeea, dar o găsiți și pe Litoralul nostru, în Ucraina și, bineînțeles, în Turcia.

Șuberek cu carne. Rețeta tătarilor și turcilor din Dobrogea

Tătarii și turcii fac această plăcintă  cu carne de sute de ani, după rețetele lor tradiționale. Și românii au prins gustul șuberekului pe Litoralul nostru ori cel turcesc. Se face ușor.

Ingrediente

  • 400 grame făină
  • 150 ml iaurt de băut
  • 500 grame carne tocată de vită/oaie
  • 1 legătură mentă, tocată
  • sare
  • piper
  • 1 lingură ulei
  • 1 ceapă, tocată
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

  • Mai întâi cse erne făina printr-o sită direct într-un bol de dimensiune mare.
  • Se formează o gaură în mijlocul făinii, cu aspectul unei fântâni.
  • Acolo se toarnă treptat iaurtul. Amestecă ușor cu o linguriță, pentru a aduce făina din exterior în interior. Fă-o până când se absoarbe lichidul.
  • Formează cu mâinile un aluat omogen. Acoperă-l cu un prosop și dă-l la frigider timp de 60 de minute.
  • Amestecă într-un bol carnea tocată, menta, sarea și piperul.
  • Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și călește ceapa timp de 1-2 minute. Adaugă carnea de vită și gătește-o timp de 10 minute, amestecând din când în când.
  • Taie aluatul în 8 bucăți egale și întinde-le cu făcălețul. Dă aluaturilor o formă rotundă.
  • Umple aluatul cu 1-2 linguri de umplutură de carne pe o jumătate de aluat. Vino cu partea goală și folosește-o pentru a acoperi umplutura. Presează marginile cu o furculiță.
  • Prăjește plăcintele în baie de ulei timp de 4-5 minute pe ambele părți.

Merge foarte bine cu o bere rece.


Rețetă de fursecuri grecești, cu migdale

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp