Simona Ionescu / Redactor Șef

Rulouri de varză cu carne de curcan, altfel de sarmale pentru masa de Crăciun. Invitații vor fi impresionați de rețetă

Rulouri de varză cu carne de curcan, altfel de sarmale pentru masa de Crăciun. Invitații vor fi impresionați de rețetă
Dacă v-ați săturat de sarmalele clasice, pentru sărbătoarea de Crăciun puteți să vă impresionați invitații cu o rețetă specială: rulouri de varză cu carne de curcan. Sunt delicioase simple sau consumate alături de piure de cartofi.

Tot mai multe persoane aleg să consume de Crăciun pui sau curcan în loc de porc. Un preparat cu adevărat fantastic sunt rulourile de varză cu carne de curcan turcești, un alt fel de sarmale care se vor mânca până la ultima. Iată rețeta pentru toate gusturile.

Ingrediente necesare

Pentru a pregăti rulouri de varză cu carne de vită ca în casele turcești, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 cană cu apă, ½ ceașcă de orez alb cu bobul lung, 16 frunze mari de varză, 2 linguri cu ulei de măsline, 1 kilogram de carne tocată de curcan, ⅓ ceașcă cu ceapă tocată, 1 ou.

Vă mai sunt necesare 2 cutii cu suc de roșii, ½ linguriță cu sare, ½ linguriță cu piper negru măcinat, ⅔ cutie pastă de tomate, 3 linguri cu zahăr brun, 2 lingurițe cu suc de lămâie, 1 linguriță de sos Worcestershire, 2 cănicu morcovi mici, tăiați pe lungime (opțional).

Mod de preparare

Puneți la fiert într-o oală 1 cană cu apă și orez și lăsați să fiarbă în jur de 20 de minute. Într-o altă oală puneți apa la fiert și când dă în clocot, puneți frunzele de varză în oală. Fierbeți la foc mic 4-5 minute, până se înmoaie. Se scurg frunzele și se pun deoparte.

Curcanul se lasă pe foc până se rumenește

Rulouri de varză cu carne de curcan, un alt fel de sarmale pentru masa de Crăciun. Invitații vor fi impresionați de rețetă
Rulourile cu varză și carne de curcan, un deliciu pentru Crăciun

Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mediu și gătiți curcanul și ceapa până când curcanul se rumenește și ceapa este fragedă. Se transferă curcanul și ceapa într-un castron, se răcesc ușor și se amestecă cu orezul fiert, oul și o cutie de sos de roșii. Se condimentează cu sare și piper. Într-un bol separat, se amestecă o cutie de sos de roșii, pasta de roșii, apa, zahărul brun, sucul de lămâie și sosul Worcestershire.

Așezați rulourile peste feliile de morcov

Se împrăștie feliile de morcov uniform pe fundul vasului. Se întind frunzele de varză pe o suprafață plană și se pun aproximativ două linguri cu amestec de curcan în centrul fiecărei frunze. Se pliază marginile frunzelor peste umplutură, apoi se rulează.

Așezați rulourile de varză deasupra morcovilor. Se toarnă sosul uniform peste rulouri. Acoperiți și coaceți 1-2 ore oră în cuptorul preîncălzit. Se îndepărtează capacul în ultimele 10 minute de coacere. Se lasă să stea 5 minute înainte de servire.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri