Salata de năut plină cu ardei poblano, morcovi, ceapă roșie, avocado și roșii cherry este nu numai colorată, ci și sățioasă și gustoasă. Ea aduce o sumedenie de nutrimente organismului, astfel că ar fi indicat să o includeți săptămânal în meniu.
Năutul este bogat în proteine și fibre, un aliment prețuit și consumat încă din antichitate, care poate fi pregătit într-o varietate de feluri. Năutul, Cicer arietinum, cunoscut și sub denumirea de “fasole Garbanzo”, “Bengal gram”, “fasolea ceci” sau “mazărea berbecilor”, este una dintre cele mai vechi leguminoase din Orientul Mijlociu. E considerat un substitut ideal pentru carne, bogat în fibre și ideal pentru combaterea constipației și controlul apetitului.
Ingrediente pentru Salată de năut
Salată: 2 ardei poblano, tăiați în cubulețe
un strop de ulei de măsline
1 (15 oz) cutie de năut, clătită și scursă
1/4 cană de ceapă roșie tăiată mărunt
1/2 cană de morcovi tocați mărunt
3/4 cană de roșii cherry tăiate în patru
1 avocado, tăiat în cubulețe
semințe de cânepă
Dressing: 1 cană de iaurt grecesc
1 1/2 linguriță de ulei de măsline
sucul de la 1 lămâie verde
1/4 cană de ceapă verde tocată (aproximativ 4 tulpini mici)
1/4 cană de ardei iuți
o mână de coriandru
un vârf de cuțit de sare
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 425. Adăugați ardeii poblano pe o foaie de copt, amestecați cu un strop de ulei, asezonați cu sare și coaceți timp de 15 minute. În timp ce ardeii se prăjesc, pregătiți dressingul. Adăugați ingredientele pentru dressing într-un procesor de alimente sau într-un blender și amestecați până la omogenizare.
Adăugați restul ingredientelor pentru salată într-un bol împreună cu ardeii poblano. Adăugați dressingul și amestecați până când totul este acoperit uniform. Acoperiți cu un praf de semințe de cânepă și mai mult coriandru proaspăt, împreună cu un vârf de cuțit de piper roșu.
View this post on Instagram
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook