Simona Ionescu / Redactor Șef

Salată de năut cu dressing de iaurt cu ardei iute. E grozav de bună și va deveni obișnuință în meniul vostru

Salată de năut cu dressing de iaurt cu ardei iute. E grozav de bună și va deveni obișnuință în meniul vostru
Salată nu înseamnă numai frunze amestecate, ci și un mix cu legume și zarzavaturi. Rețeta pe care o prezentăm în continuare e cu adevărat specială.

Salata de năut plină cu ardei poblano, morcovi, ceapă roșie, avocado și roșii cherry este nu numai colorată, ci și sățioasă și gustoasă. Ea aduce o sumedenie de nutrimente organismului, astfel că ar fi indicat să o includeți săptămânal în meniu.

Năutul este bogat în proteine și fibre, un aliment prețuit și consumat încă din antichitate, care poate fi pregătit într-o varietate de feluri. Năutul, Cicer arietinum, cunoscut și sub denumirea de “fasole Garbanzo”, “Bengal gram”, “fasolea ceci” sau “mazărea berbecilor”, este una dintre cele mai vechi leguminoase din Orientul Mijlociu. E considerat un substitut ideal pentru carne, bogat în fibre și ideal pentru combaterea constipației și controlul apetitului.

Ingrediente pentru Salată de năut

Salată: 2 ardei poblano, tăiați în cubulețe

un strop de ulei de măsline

1 (15 oz) cutie de năut, clătită și scursă

1/4 cană de ceapă roșie tăiată mărunt

1/2 cană de morcovi tocați mărunt

3/4 cană de roșii cherry tăiate în patru

1 avocado, tăiat în cubulețe

semințe de cânepă

Dressing: 1 cană de iaurt grecesc

1 1/2 linguriță de ulei de măsline

sucul de la 1 lămâie verde

1/4 cană de ceapă verde tocată (aproximativ 4 tulpini mici)

1/4 cană de ardei iuți

o mână de coriandru

un vârf de cuțit de sare

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 425. Adăugați ardeii poblano pe o foaie de copt, amestecați cu un strop de ulei, asezonați cu sare și coaceți timp de 15 minute. În timp ce ardeii se prăjesc, pregătiți dressingul. Adăugați ingredientele pentru dressing într-un procesor de alimente sau într-un blender și amestecați până la omogenizare.

Adăugați restul ingredientelor pentru salată într-un bol împreună cu ardeii poblano. Adăugați dressingul și amestecați până când totul este acoperit uniform. Acoperiți cu un praf de semințe de cânepă și mai mult coriandru proaspăt, împreună cu un vârf de cuțit de piper roșu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carina Wolff (@kalememaybe)


Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre