Simona Ionescu / Redactor Șef

Secretele maionezei perfecte. Nu se va tăia niciodată

Secretele maionezei perfecte. Nu se va tăia niciodată
Mai sunt doar câteva ore până la Crăciun și vreți să pregătiți o maioneză delicioasă care vă va fi de folos pentru a face cele mai  bune produse? Trebuie să țineți cont de câteva secrete.

Pentru a vă bucura din plin de savoarea unei maioneze preparate în casă trebuie să țineți cont de câteva secrete. În plus, nu se va tăia niciodată.

Varietatea mare de maioneză pe care o putem găsi în supermarket ne face să ne fie greu să investim timp, ingrediente și efort în realizarea acesteia în casă. Dar tot cea pregătită de gospodine are gustul extraordinar, așa că pentru salata de boeuf sau cea de crudități veți fi lăudate.

De ce se taie maioneza

Specialiștii spun că maioneza are patru ingrediente simple și ușoare: oul, uleiul, câteva picături de suc de lămâie și un vârf de cuțit de sare. Pentru a realiza această rețetă pare simplu, dare e complicat, dacă nu țineți cont de câteva secrete. De ce se taie maioneza? Fie pentru că se adaugă ulei în exces, fie pentru că se bat ingredientele prea repede și cu prea multă putere. Așadar, primul sfat este răbdarea pentru a evita evenimentele neprevăzute care vă fac să dați greș.

Secretele unei maioneze perfecte

Folosiți ouă cât mai proaspete

Un alt motiv este pentru că oul este foarte vechi, așa că modalitatea de a evita acest lucru este să vă asigurați că folosiți un ou cât mai proaspăt. Fiți atenți și monitorizați temperatura tuturor ingredientelor. Este important ca toate ingredientele, uleiul, oul și sucul de lămâie, să aibă o temperatură asemănătoare, așa că cel mai bine este să le lăsați la temperatura camerei pentru o perioadă lungă de timp înainte de a începe să preparați maioneza.

Nu folosiți mixerul la putere maximă

Un alt aspect de care trebuie să țineți cont este puterea la care bateți maioneza. Să puneți mixerul la putere maximă este o greșeală. Când începeți să pregătiți maioneza, sprijiniți mixerul pe fundul vasului și începeți să bateți la viteză medie, fără să-l mișcați, până când toate ingredientele au fost amestecate complet și amestecul începe să se albească. În acel moment treceți la viteza turbo și adăugați uleiul puțin câte puțin în timp ce mișcați mixerul în sus și în jos încet până când are textura pe care o doriți.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre