Simona Ionescu / Redactor Șef

Maioneză cu zeamă de conservă. Cea mai extraordinară opțiune pentru salate din Postul Paștelui. Iată istoria mai puțin cunoscută a acestui preparat

Maioneză cu zeamă de conservă. Cea mai extraordinară opțiune pentru salate din Postul Paștelui. Iată istoria mai puțin cunoscută a acestui preparat
Chiar dacă e Postul Paștelui, nu putem renunța la alimentele care ne fac plăcere. Ce spuneți de niște salate extraordinare, cu maioneză de post? Merită să le încercați.

Dacă nu puteți renunța la gustoasa maioneză nici în Postul Paștelui, atunci puteți prepara ceva senzațional cu doar câteva ingrediente. Veți fi uimiți ce bunătate veți avea în farfurie. Și dacă până acum ați aruncat totdeauna zeama de la conservele de mazăre și fasole, a venit momentul să nu o mai faceți. Pentru că puteți prepara această fantastică maioneză de post.

Ingredientele necesare

Ingredientele de care aveți nevoie sunt 150 ml zeamă de la conserve, 300 ml ulei de floarea soarelui, 1 linguriță cu zahăr, ½ linguriță cu sare, 1 lingură cu muștar, 1 lingură cu suc de lămâie și orice condiment doriți.

Mod de preparare

E important să alegeți un vas mai mare, iar ingredientele să fie la aceeași temperatură. În zeama de la conserve adăugați oțet, zahăr, sare și zeama de lămâie și amestecați bine toate ingredientele.

Turnați uleiul puțin câte puțin, altfel riscați ca maioneza să se taie. Dacă nu vreți să folosiți mixerul, ci telul, trebuie să fie unul cât mai subțire. Adăugați și condimentele și aveți grijă ca maioneza să aibă consistența dorită. Maioneza o puteți păstra la frigider maxim șapte zile.

Care e istoria maionezei

Potrivit legendei, maioneza ar fi apărut în anul 1757, în perioada asediului britanicilor asupra unei trupe franceze, aflate sub comanda ducelui de Richelieu. După câteva zile de asediu, oamenii s-au trezit că nu mai au nimic de mâncare decât ouă și ulei.

După ce câteva zile ducele a mâncat doar aceste două produse, s-a plictisit și i-a cerut bucătarului să facă și altceva. Acesta s-a gândit și i-a venit ideea să amestece oul cu uleiul, să adauge puțină zeamă de lămâie și a ieșit un preparat extraordinar. Noul sos i-a plăcut extraordinar de mult ducelui, care a dus noua rețetă în Franța.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre