Chiftele umplute, din conserve de pește. O rețetă sățioasă

Chiftele umplute, din conserve de pește. O rețetă sățioasă
Chiftele umplute, din conserve de pește, o rețetă cu cartofi și cașcaval. Ați încercat? O rețetă sățioasă.

Chiftele umplute din conserve de pește. Sunt și garnitură și fel principal. Sunt gustoase și coapte, și prăjite.

Chiftele umplute, din conserve de pește. Rețeta

Chiftelele umplute din conserve de pește vă scutesc de curățatul solzilor, înlăturarea capului și oaselor. Dacă mai puneți cartofi, cașcaval, unt și ouă, iese un fel de mâncare foarte sățios și gustos.

Ingrediente

  • 1 conservă de pește (saira sau somon roz);
  • 6 cartofi (600 gr);
  • 2 ouă;
  • sare;
  • piper negru;
  • 1 ceapă;
  • 2 linguri de griș – opțional.

Pentru umplutură

  • 2 ouă;
  • 30 gr de cașcaval;
  • 1/3 linguriță de sare;
  • 30 gr de unt.

Mod de preparare

  • Curățați cartofii de coajă, adăugați sare, turnați apă și îi fierbeți, până vor fi gata.
  • Scurgeți cartofii de lichid, îi pasați cât sunt fierbinți și lăsați piureul să se răcească. Dacă aveți cartofi deja fierți și reci, îi puteți trece prin răzătoarea mare.
  • Tăiați ceapa cuburi și o prăjiți în tigaie cu puțin ulei.
  • Amestecați piureul de cartofi cu ceapa prăjită, ouă, sare și piper negru.
  • Pasați peștele împreună cu lichidul, folosind furculița, îl adăugați în piure și amestecați foarte bine compoziția, până la omogenizare.
  • Fierbeți ouăle tari, le tăiați cuburi. Adăugați cașcaval dat prin răzătoarea mare, unt moale, sare și amestecați foarte bine umplutura. Umplutura este opțională, puteți pregăti chiftele fără umplutură.
  • Luați o lingură de tocătură, formați o lipie, adăugați 1 linguriță de umplutură și lipiți marginea, ca la pateuri. Formați astfel toate chiftelele și oferiți-le o formă frumoasă. Umeziți mâinile cu apă.
  • Treceți chiftelele prin făină sau pesmet, le așezați în forma unsă cu ulei și le dați la cuptorul preîncălzit până la 200°С pentru 10 minute.
  • Apoi le ungeți cu ou bătut și le gătiți timp de încă 10-15 minute, cât să se rumenească.
  • Chiftelele pot fi prăjite. Înfierbântați tigaia cu ulei, așezați chiftelele și le prăjiți pe ambele părți, până devin aurii la culoare.
  • Serviți chiftelele cu o salată de crudități.

Arome din Deltă: sarmale de pește. Rețetă dobrogeană

Cum fac lipovenii malasolca. Rasol de pește în zilele de dezlegare