Simona Ionescu / Redactor Șef

Slăbiții mâncând. Brioșe cu scorțișoară, pufoase și cu puține calorii

Slăbiții mâncând. Brioșe cu scorțișoară, pufoase și cu puține calorii
Se poate slăbi mâncând, dacă se fac alegeri corecte și inspirate. Această rețetă de brioșe pufoase cu scorțișoară se încadrează perfect în această categorie.

Sună prea frumos ca să fie adevărat? Ei bine, chiar este! Fiecare brioșă are doar 125 de calorii și este plină de gust. Iar dacă le faceți mai mici, veți reduce și mai mult caloriile per porție. Desertul acesta este crocant la exterior, moale și aerat la interior – exact ca un rulou cu scorțișoară sau un churro. Aceste brioșe care vă ajută să slăbiți mâncând sunt alegerea perfectă atunci când aveți poftă de ceva dulce, dar nu vreți să vă sabotați progresul în procesul de slăbire înainte de vacanță.

Dincolo de numărul redus de calorii, un alt avantaj al acestei rețete este că se prepară extrem de simplu și rapid. Aveți practic nevoie doar de un tel și un bol pentru a le pregăti. Este rețeta ideală pentru cei mai comozi dintre noi.

Ingrediente pentru brioșe cu scorțișoară pufoase

* 190 g (1 1/2 căni) făină albă

* 360 ml (1 1/2 căni) lapte

* 3 ouă

* 1 lingură unt topit + extra pentru uns tava de brioșe și pentru glazură (sau hârtie de copt)

* Îndulcitor sau zahăr + scorțișoară pentru glazură

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 220°C, cu tava de brioșe înăuntru. Este important ca tava să fie fierbinte când turnați în ea aluatul.

Între timp, amestecați făina, ouăle, laptele și untul topit cu un tel, dar puteți folosi și un blender. După ce aluatul este omogen, scoateți tava încinsă din cuptor și ungeți-o rapid cu unt sau pregătiți hârtia de copt. Umpleți fiecare formă de brioșă cam 3/4 cu compoziția preparată. Rețeta este pentru opt brioșe de dimensiuni generoase.

Coaceți brioșele la 220°C timp de 15 minute, apoi reduceți temperatura la 175°C și mai coaceți timp de 15–20 de minute, până când devin umflate și aurii.

Foarte important: Nu deschideți cuptorul în timpul coacerii – altfel se vor lăsa!

Lăsați brioșele să se răcească puțin, apoi tăvăliți-le prin amestecul de zahăr cu scorțișoară. Recomandarea bucătarului este să le savurați cât sunt calde și crocante. Deși în compoziție nu intră zahăr, glazura aplicată la final oferă un gust deosebit brioșelor.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *