Simona Ionescu / Redactor Șef

Un desert care dă dependență: Rulouri cu scorțișoară, moi și lipicioase

Un desert care dă dependență: Rulouri cu scorțișoară, moi și lipicioase
Orice gospodină își dorește să poată prepara desertul perfect, cât mai rapid. Rețeta de rulouri cu scorțișoară, moi și lipicioase, este exact așa. În plus, rezultatul e de-a dreptul incredibil.

Această rețetă de rulouri cu scorțișoară, moi și lipicioase, se prepară rapid. Rezultatul e atât de pufos, încât veți avea impresia că mușcați din niște norișori. Ingredientele sunt simple, la îndemână, probabil le aveți deja în bucătărie.

Ingrediente pentru rulouri cu scorțișoară, moi și lipicioase

Aluat:

* 550 g făină albă (tip 000)

* 200 ml lapte integral călduț

* 2 ouă mari (sau 3 mici)

* 100 g unt (la temperatura camerei)

* 32 g drojdie proaspătă sau 9 g drojdie uscată

* 30 g zahăr

* Un praf de sare

* 150 ml smântână lichidă (pentru turnat înainte de coacere)

Umplutură cu scorțișoară:

* 150 g unt

* 150 g zahăr brun

* 4-5 lingurițe de scorțișoară

Glazură cu cremă de brânză:

* 100 g cremă de brânză

* 50 g unt

* 100 g zahăr pudră

* 1 lingură extract de vanilie

Mod de preparare

Se dizolvă drojdia în laptele călduț și se amestecă până se omogenizează. Apoi se adaugă ouăle, zahărul și sarea, iar la final se încorporează făina.

Acum aluatul trebuie frământat mai vârtos sau puteți folosi cârligul de frământare al mixerului pentru a lucra aluatul la viteză medie, timp de 3-4 minute. Se adaugă untul și se continuă frământarea la viteză mare, timp de 8-10 minute, până când se obține un aluat neted și elastic. Se lasă aluatul la dospit într-un loc cald, timp de 1 oră.

După ce a crescut, se presară făină pe suprafața de lucru și se întinde aluatul într-un dreptunghi de aproximativ 30×40 cm. Se întinde umplutura cu scorțișoară pe toată suprafața, apoi se rulează strâns. Umplutura se prepară pur și simplu amestecând toate ingredientele.

Se taie rulada în 8 bucăți egale, folosind o ață alimentară, apoi se așază rulourile într-o tavă care să le cuprindă exact. Se acoperă tava cu folie alimentară și un prosop curat, și se mai lasă la dospit încă 40 de minute. Apoi se toarnă deasupra 3-4 linguri de smântână lichidă.

Abia acum rulourile cu scorțișoară, moi și lipicioase, se coc, la 200°C (cu ventilație), timp de 20-25 de minute. După ce s-au copt, se lasă să se răcească puțin, apoi se întinde deasupra glazura cu cremă de brânză, preparată amestecând cu mixerul toate ingredientele.

 

Citește și:

Batoane cu banane, un desert iubit și de cei mici și de cei mari. Rețetă din doar patru ingrediente

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *