Sparanghelul este supranumit ”hrana regilor”. Nemții îl mănâncă, românii nu prea

Măcar câte un firicel de sparanghel în fiecare zi, ar fi minunat, spun nutriționiștii. Vine cu un plus de magneziu care îi ajuta în fixarea calciului în principal, are vitamina K și poate să trateze chiar și mahmureala.
Sparanghelul poate fi fiert, înnăbușit, sote, la grătar, murat sau servit rece. Poate fi un aperitiv plăcut sau o completare pentru salate, mâncăruri de legume. Poate fi, gratinat, făcut piure, utilizat pentru supe și sufleuri.
Regele Ludovic al XIV-lea a dispus construirea de solarii speciale pentru a se bucura de sparanghel tot timpul anului, leguma căpătând astfel titulatura de „hrana regilor”, trebuie să aflăm şi noi de ce este atât de apreciată această legumă.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook