Simona Ionescu / Redactor Șef

Supa de linte, ideală în post. O rețetă gata în 15 minute

Supa de linte, ideală în post. O rețetă gata în 15 minute
Această rețetă este numai bună de preparat în perioadele de post. E super hrănitoare și, mai ales, e gata foarte rapid.

Aveți nevoie de numai un sfert de oră ca să pregătiți această delicioasă supă de linte. Prezentă în natură în patru culori – portocaliu, verde, verde închis, maro – lintea este o plantă leguminoasă foarte apreciată datorită valorii sale nutriționale ridicate. Boabele de linte, bogate în fibre, proteine, vitamine și minerale sunt adesea preferate de către cei care optează pentru un regim vegetarian sau în perioadele de post.

Lintea maro este cea mai folosita în bucătărie, pentru că are un timp de fierbere destul de scurt – aproximativ 20 – 30 de minute. În plus, gustul este foarte plăcut, nefiind nici dulce, nici picant.  Este bine de știut că proteinele din linte au capacitatea de a bloca o enzimă care în mod normal obturează vasele de sânge, cauzând creșterea tensiunii arteriale.

Mai mult, într-un studiu realizat în Iran pe un eșantion de 48 de persoane supraponderale și obeze cu diabet de tip 2, se arată că participanții care au consumat câte 60 de grame de linte în fiecare zi, timp de 8 săptămâni, și-au îmbunătățit nivelul colesterolului „bun” – HDL.  Rețeta ce urmează nu este varianta autentică a supei indiene de, dahl dar e pe aproape.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carmen Rose (@carmen.rose)

Ingrediente pentru supă de linte

-250 g linte precoaptă ( conservă, sau fiartă în ziua precedentă)

-jumătate de ceapă roșie

-o bucată de ghimbir (mare cât un cățel de usturoi)

-200 g lapte de cocos

-1 linguriță de chimen

-1 linguriță de turmeric

-Ulei de măsline extravirgin

-Mărar sau coriandru

-Lămâie

-Apă

-Sare, piper

Mod de preparare

Se sotează în uleiul încins ghimbirul și ceapa. Adăugăm puțină apă, chimen și turmeric (dacă aveți curry este bine). După câteva minute adăugăm laptele de cocos, lintea, sarea și piperul. Lăsăm să mai stea 10 minute.  Rețeta se servește cu mărar sau coriandru și câteva felii de pâine.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre