Simona Ionescu / Redactor Șef

Tocinei. Mâncare tradițională din Bucovina

Tocinei. Mâncare tradițională din Bucovina
Tocinei din Bucovina, un preparat tradițional din nordul țării. Pot fi mic dejun sau garnitură. Cine a mâncat o dată va dori să îi guste din nou, iar și iar. Sunt delicioși și sățioși.

Mâncărurile din Bucovina sunt renumite pentru gustul lor deosebit. Tocineii bucovineni reprezintă un preparat uşor de făcut, dar delicios.

Tocinei din Bucovina. Rețeta

Tocinei din Bucovina reprezintă un preparat uşor de făcut, dar delicios. Nici un turist nu plecă din Bucovina până nu mănâncă tocinei. Este un preparat simplu, poate de aceea este și atât de gustos.

Ingrediente

  • 7-8 cartofi mari
  • 2 ouă
  • 1 lingură rasă de sare
  • 3-4 linguri de brânză sărată (de oi, telemea )
  • 1-2 linguri făină
  • Ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

  • Cartofii se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea mică.
  • Apoi adăugam ouăle, brânza, sarea, făina şi amestecăm bine compoziţia.
  • Punem uleiul în tigaie, iar când este încins luăm cu lingura din compoziţie şi o punem în tigaie aplatizând-o uşor.
  • Prăjim pe ambele părţi. Tocineii trebuie să fie rumeniţi şi nu foarte groşi ca să se poată prăji.
  • Când sunt gata, se scot pe şerveţele pentru a elimina surplusul de ulei.
  • Se servesc calzi cu sau fără smântână.

Tocinei din mere. Desertul copilăriei în Bucovina

Mere în pijama, crocante, aromate și dulci

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre