Simona Ionescu / Redactor Șef

Tort de morcovi cu smochine

Tort de morcovi cu smochine
Dacă și pentru voi tortul de morcovi intră în topul preferințelor dulci, această rețetă îmbunătățită cu smochine va fi, categoric pe placul vostru în această toamnă.

Este ideal să profităm de coacere smochinelor pe luai pentru a le integra proaspete în meniu. Smochinele sunt fructele exotice care cresc din fericire foarte bine și în România. În fiecare toamnă ne putem bucura de gustul lor dulce și aromat, direct din copacii noștri. Fructele proaspete sunt foarte deosebită de cele uscate pe care le putem cumpăra pe tot parcursul anului de la magazine.

O smochină mare are în jur de 47 de calorii şi se pot consuma câteva între mese, ca gustări, acestea oferind sentimentul de sățietate și ajută la reducerea poftei de mâncare. Atât smochinele proaspete, cât şi cele uscate sunt bogate în fibre, combat constipaţia, ţin sub control nivelul colesterolului şi reglează glicemia.

Ingrediente pentru tort de morcovi cu smochine

Tort: 2 ouă

200 g de zahăr fin sau zahăr pudră

150 ml de ulei vegetal

200 g de morcovi rași fin

50 g de nuci tocate mărunt

75 g de mere tăiate mărunt

50 g de fulgi de nucă de cocos

Jumătate de portocală cu suc și coajă

200 g de făină

1/2 linguriță de praf de copt

1 linguriță de bicarbonat de sodiu și scorțișoară

un vârf de cuțit de sare

Cremă: 500 ml de smântână cu un conținut de 30% grăsime

250 g de mascarpone

400 g de iaurt grecesc

4 linguri de zahăr pudră

Topping: smochine proaspete tăiate în sferturi

Mod de preparare

Se bat ouăle până își dublează volumul. Adăugați zahărul și continuați să bateți până când amestecul este neted și pufos. În timp ce continuați să bateți la viteză mare, turnați continuu și subțire, uleiul. Adăugați morcovii, mărul (date pe răzătoarea mică), nucile, fulgii de nucă de cocos și amestecați ușor. Adăugați sucul și coaja de portocală și amestecați din nou. Preîncălziți cuptorul la 160 grade C.

Într-un bol separat, cerneți făina, adăugați praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și sarea, amestecați. Se toarnă în bolul cu morcovi și se combină ușor toate ingredientele. Puneți aluatul într-o formă cu diametrul de 24 cm, tapetată cu hârtie de copt. Coaceți timp de 1 oră sau până când bățul este uscat.

Se bate smântâna de 30% tare ,cu două linguri de zahăr pudră. Separat, se amestecă mascarpone și iaurtul grecesc tot cu două linguri de zahăr pudră. Punem totul laolaltă și decorăm tortul. deasupra, ornăm cu smochinele tăiate în sferturi.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre