E sezonul lor, iată o tartă cu iaurt și smochine

E sezonul lor, iată o tartă cu iaurt și smochine
Un desert rece, care nu necesită coacere, și care conține unele din cele mai îndrăgite fructe ale toamnei – smochinele.

Smochinele sunt fructele exotice care cresc din fericire foarte bine și în România. În fiecare toamnă ne putem bucura de gustul lor dulce și aromat, direct din copacii noștri. Fructele proaspete sunt foarte deosebită de cele uscate pe care le putem cumpăra pe tot parcursul anului de la magazine.

O smochină mare are în jur de 47 de calorii şi se pot consuma câteva între mese, ca gustări, acestea oferind sentimentul de sățietate și ajută la reducerea poftei de mâncare. Atât smochinele proaspete, cât şi cele uscate sunt bogate în fibre, combat constipaţia, ţin sub control nivelul colesterolului şi reglează glicemia.

De asemenea, smochinele sunt surse bogate în calciu – mineral care previne instalarea osteoporozei şi a problemelor dentare – şi antioxidanţi care au rolul unui scut protector împotriva acţiunii radicalilor liberi.

Ingrediente pentru tartă cu iaurt și smochine

biscuiți de tip digestivi – 270gr

unt – 100gr

15 smochine de aceeași dimensiune

Cremă de brânză tartinabilă, fără sare, 160gr

iaurt alb integral – 250gr

smântână lichidă proaspătă – 250ml

100gr zahăr pudră

16gr foi de gelatină

1 lămâie organică

miere pentru garnitură (opțional)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝑺𝒂𝒎𝒂𝒏𝒕𝒉𝒂 ~ 𝑭𝒐𝒐𝒅 𝑪𝒐𝒏𝒕𝒆𝒏𝒕 𝑪𝒓𝒆𝒂𝒕𝒐𝒓 (@ilmiopiattoacolori)


Mod de preparare

Cu aceste ingrediente veți realiza o tartă cu diametrul de 24 cm. Pentru a fi mai ușor de manevrat, recomandarea noastră e să folosiți o formă de tort cu pereți detașabili.

Se topește untul la bain-marie și se lasă să se răcească. Puneți biscuiții în mixer, tocați-i, adăugați untul topit și amestecați bine. Se acoperă forma cu hârtie de copt, se toarnă amestecul de biscuiți și se compactează cu o lingură pentru a forma baza. Se pune în congelator timp de 30 de minute.

Se înmoaie foile de gelatină în apă. Într-un bol, combinați iaurtul, brânza tartinabilă, zahărul pudră, coaja de lămâie ecologică și pulpa a 5 smochine. Se stoarce bine gelatina și se adaugă la amestec. Într-un alt castron se bate smântâna și se adaugă la amestecul de cremă de brânză și iaurt, amestecând cu un tel. Se toarnă amestecul pe baza de biscuiți și se nivelează cu o spatulă. Se dă la frigider pentru 4-5 ore, se decorează cu smochinele tăiate în felii rămase, un strop de miere și se savurează.

Sursa: Instagram