Simona Ionescu / Redactor Șef

Trucuri de la cofetari pentru un pandișpan ca în reclame. Va ieși pufos ca un fulg de zăpadă

Trucuri de la cofetari pentru un pandișpan ca în reclame. Va ieși pufos ca un fulg de zăpadă
Istoria povestește că gustosul pandișpan a fost inventat în secolul al XVI-lea și este considerat un preparat spaniol. Interesant este însă faptul că acesta a fost inventat de către un cofetar italian, Giovani Battista Cabona, cunoscut ca și Giobatta.

A rămas în sufletul tuturor ca fiind prăjitura copilăriei, dar pentru a ieși ca atunci când îl pregătea bunica, aveți nevoie de câteva trucuri.

În fața unei felii de pandipșan cu fructe proaspete, toată lumea cedează, iar un prim sfat al cofetarilor pentru a ieși moale și pufos este să bateți cât mai bine albușurile. De asemenea, ingredientele pe care le folosi trebuie să fie întotdeauna la temperatura camerei. Cât privește zahărul, trebuie să aibă aceeași cantitate ca și făina și adăugat în ploaie.

Amestecați cu telul de jos în sus

Aerisiți bine făina înainte de a pregăti celebrul pandșpan și amestecați foarte bine cu telul, de jos în sus. Fructele se vor pune pentru început la scurs și vor fi puse în compoziție, doar atunci când nu vor mai avea multă zeamă.

Ingrediente necesare

Pentru a pregăti deliciosul pandișpan, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4 ouă medii, 120 g zahăr, 120 g făină, 1 vârf de cuțit cu sare, 150 g caise + 1 lingură cu faină.  Puteți folosi și alte fructe.

Știați că pandișpanul a fost descoperit de un cofetar italian?

Mod de preparare

Puneți ouăle într-un vas, adăugați zahărul și vârful de cuțit cu sare și mixați bine până când constatați că amestecul se va deschide la culoare și, cel mai important, își va tripla volumul. Făina se va adăuga treptat și se va amesteca cu o lingură sau cu un tel, dinspre centru spre exterior. Tapetați bine o formă cu unt și făină, apoi puneți aluatul și nivelați bine.

Pandișpanul se va lăsa la cuptor până când se rumenește uniform

Caisele sau alte fructe se vor tăia în bucățele mai mici, se vor pudra cu făină și se vor pune deasupra compoziției. Preparatul se va pune în cuptor pentru o jumătate de oră sau până când se va rumeni uniform. După ce scoateți tava din cuptor, se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr și se taie în cuburi, după bunul plac. Este pur și simplu irezistibil!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre