Simona Ionescu / Redactor Șef

Un altfel de chifteluțe marinate. Rețeta din Italia pe care nu trebuie să o ratați

Un altfel de chifteluțe marinate. Rețeta din Italia pe care nu trebuie să o ratați
Vă e poftă de chiftele marinate? Ce spuneți dacă le veți pregăti după o delicioasă rețetă a bucătăreselor din Italia? Sunt atât de bune, că nu va rămâne nimic în farfurie. În vechime, aceste chifteluțe erau folosite ca și garnitură pentru faimoasa supă de pește din regiune.

Scescille, chiftelele gustoase, de formă ovală, făcute din pâine veche, ouă și brânză și gătite în sos de roșii sunt tot ce e nevoie pentru o masă cu prietenii. Rețeta este specifică zonei Termoli din Italia și s-a răspândit în întreaga lume.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti chiftelele delicioase Scescille, aveți nevoie de următoarele ingediente: 4 ouă, 50 g parmezan ras, 80 g brânză pecorino rasă, 250 g pâine veche fără coajă, sfărâmată, pătrunjel tocat.

Pentru sos: 250 g roșii proaspete sau decojite, 1 ceapă, 1 ardei galben și 1 ardei verde, ulei de măsline extravirgin, sare.

Mod de preparare

Un alt fel de chifteluțe marinate. Rețeta din Italia pe care nu trebuie să o ratați
Celebrele chiftele din Italia, curcubeu pe cerul gurii

Tăiați ceapa și prăjiți-o ușor în ulei abundent. Adăugați ardeii tăiați și gătiți timp de 5 minute. Adăugați roșiile și fierbeți la foc mic timp de aproximativ 15 minute. Între timp, pregătiți chiftelele sfărâmând pesmetul, adăugând ouăle bătute, brânzeturile rase și pătrunjelul.

Condimentați ușor cu sare. Amestecați bine toate ingredientele și formați chiftele alungite. Puneți-le ușor în sos și gătiți-le timp de aproximativ 30 de minute, întorcându-le cu grijă. Dacă este necesar, adăugați puțină apă în timpul gătirii pentru a menține sosul moale.

Beneficiile consumului de pâine veche

Pâinea veche oferă multe beneficii sănătății, în principal datorită formării de amidon rezistent, o fibră prebiotică care favorizează microbiota intestinală și reduce indicele glicemic.

Concentrația mai mare de amidon rezistent și fibre ajută la reglarea tranzitului intestinal, făcând pâinea veche un aliat pentru digestie. Este esențial ca pâinea veche să nu prezinte semne de mucegai sau mirosuri neplăcute înainte de consum, pentru a exclude riscul apariției toxinelor dăunătoare.

Pe lângă beneficiile digestive și metabolice, consumul de pâine veche este o modalitate eficientă de a reduce risipa alimentară și de a economisi bani.

Sursă foto: www.carlalacontessina.com, tartetatina.it

Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *