Simona Ionescu / Redactor Șef

Veți deveni un fan al tortului german de ciocolată. Iată rețeta și veți înțelege de ce!

Veți deveni un fan al tortului german de ciocolată. Iată rețeta și veți înțelege de ce!
Cine nu iubește ciocolata? Ne este greu să găsim o astfel de persoană. Însă germanii au inventat un tort absolut fabulous pe bază de ciocolată.

Probabil nu au vrut să se lase mai prejos decât vecinii lor austrieci, care au tortul Sacher. Așa că și-au creat propria rețetă de tort german de ciocolată. Un deliciu, după cum veți vedea.

Ingrediente pentru tort

2 căni de făină fără gluten 1.1

1 ceașcă de pudră de cacao

2 căni de zahăr

1 lingură de praf de copt

2 lingurițe de bicarbonat de sodiu

5 oz de iaurt grecesc neîndulcit

1 linguriță de sare

1/2 cană de ulei vegetal

1 linguriță de praf de espresso

1 ceașcă de cafea proaspăt preparată

2 ouă

2 lingurițe de extract de vanilie

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Danielle Cochran (@thesaltycooker)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și pulverizați două tăvi rotunde de tort de 2- cm diametru cu spray de copt antiaderent. Într-un castron de amestecare adăugați ouăle și zahărul, apoi bateți la viteză mare timp de 3 minute. Adăugați vanilia, iaurtul, uleiul și pudra de espresso. Se amestecă bine, se adaugă ingredientele uscate și se amestecă până când se încorporează. Se amestecă în cafea. Împărțiți aluatul în cele două forme, coaceți timp de 35-45 de minute până când o scobitoare iese curată. Se lasă să se răcească complet. Se decorează cu glazură de cremă de ciocolată cu unt.

Ingrediente pentru topping

1 cană de lapte condensat

1 cană de zahăr brun

1 linguriță de vanilie

1/2 cană de unt, la temperatura camerei

3 gălbenușuri de ou

2 căni de nuci pecan, tocate

1 cană de fulgi de nucă de cocos

Preparare

Într-un vas se adaugă gălbenușurile de ou, untul, zahărul și laptele. Se pune la foc mediu/job, amestecând continuu. După câteva minute, sosul va începe să se îngroașe, odată ce începe să devină foarte gros și să facă bule, adăugați vanilia. Se trage și se lasă deoparte să se răcească. După ce s-a răcit, adăugați nucile pecan și nuca de cocos. Adăugați jumătate din amestec între cele două blaturi și cealaltă jumătate deasupra.

Ingrediente pentru glazură și preparare

1 1/2 cești de unt, la temperatura camerei

5 căni de zahăr pudră

1 linguriță de extract de vanilie

1/2 cană de lapte

1 linguriță de praf de espresso

1 cană de cacao neîndulcită

Se amestecă toate ingredientele până la omogenizare. Se întinde glazaura pe partea exterioară a tortului. Savurați!

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre