Simona Ionescu / Redactor Șef

Vinete alla caprese. Rețetă de vinete simplă și gustoasă

Vinete alla caprese. Rețetă de vinete simplă și gustoasă
Combinația de vinete cu roșii și mozzarela este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și sățioasă. iar cu puțin adaos de busuioc și oregano, deliciul este maxim.

Pornind de la simplele și delicioase rețete de salată caprese din bucătăria italiană, le putem adapta gusturilor personale și pregăti diverse rețete de gustări pentru prânz sau cină, așa cum este și această rețetă de vinete alla caprese.

Ce ne trebuie pentru Rețeta Vinete alla caprese

2-3 vinete

500 ml apă

2 linguri oțet

2-3 linguri ulei de măsline

sare și piper

oregano

frunze de busuioc

mozzarella rondele, în saramură

roșii mari, cărnoase

Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Vinete alla caprese

Mai întâi spălăm vinetele și le feliem rondele de 7 – 8 mm grosime. Le scufundăm în apă rece cu oțet și puțină sare și le lăsăm 15-20 de minute, timp în care se va elimina sucul amar. Apoi scoatem vinetele pe prosoape de hârtie și le lăsăm la scurs, sau le tamponăm bine până se usucă. Încingem grillul și rumenim rondelele de vinete câte 40 – 50 de secunde pe fiecare parte.

Spălăm roșiile și le feliem rondele de mărimea celor de vinete. Feliem rondele și mozzarella.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt așezăm sub formă de turnulețe rondele de vinete stropite cu ulei de măsline și presărate cu sare, piper și oregano, rondele de mozzarella și rondele de roșii, acestea din urmă stropite la fel ca cele de vinete cu ulei de măsline și presărate cu sare, piper și oregano. Formăm astfel de turnulețe din câte două rondele din fiecare ingredient și pe lângă mozzarella mai adăugăm și frunze de busuioc.

Dăm tava la cuptor, la 200 de grade pentru 7 – 8 minute, doar până se topește ușor mozzarella și se degajă aromele din interiorul turnulețelor. Este o gustare simplă și ușoară de vară, dar merge preparată în orice sezon, dacă dispunem de ingredientele necesare.

Sursa: Chefi la cuțite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre