Simona Ionescu / Redactor Șef

Vinete pane. O mâncărică delicioasă de post

Vinete pane. O mâncărică delicioasă de post
Vinete pane, cea mai rapidă și gustoasă rețetă în zilele de post, dar și pentru vegani. Se fac în 15 minute, din ingrediente ieftine și la îndemână.

Vinetele pane pot fi consumate ca o gustare sănătoasă sau o garnitură pentru un fel principal de mâncare. Se prepară ușor și sunt un preparat ideal în zilele în care nu consumi carne, de post.

Vinete pane. Rețeta

Vinete pane este un preparat ușor de făcut și nici nu trebuie să ai prea multă experiență în bucătărie.

Ingrediente

  • 2 vinete
  • usturoi pudră
  • pesmet
  • sare, piper și alte mirodenii (la alegere, după gust)

Mod de preparare

  • Începe prin a spăla vinetele și taie-le rondele (nu foarte groase). Sărează-le și lasă-le să se scurgă sucul care este amărui.
  • Într-un bol, combină pesmetul cu pudra de usturoi și cu restul de mirodenii care îți plac (ceapă pudră, oregano, busuioc, turmeric, boia).
  • Dă feliile de vinete prin combinația de mai sus și pune-le, pe rând, într-o tigaie în care ai încins ulei.
  • Dacă nu vrei să le prăjești în ulei, le poți pune și la cuptor, într-o tavă,  pentru 20 – 30 de minute. Gata!

Vinete. Beneficii

Vinetele sunt printre cele mai sănătoase legume din lume.  Luna iulie este perioada în care acestea sunt în plin sezon, dar ne putem bucura de cele de seră.

  • Se consideră că vinetele sunt originare din India, unde au crescut ca plante sălbatice şi au fost cultivate pentru prima dată în China. În Europa au devenit foarte populare în timpul Evului Mediu, atunci când au fost aduse prima dată de către maurii din Africa de Sud.
  • Vinetele conţin fier, calciu şi alte minerale, nutrienţi esenţiali sănătăţii corpului nostru. Fie că le consumi pe grătar, coapte, prăjite sau în tocăniţă, vinetele sunt la fel de delicioase şi au acelaşi efect pozitiv asupra sănătăţii tale.
  • De asemenea, vinetele conţin anumiţi fitonutrienţi esenţiali care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi hrănesc creierul. Dar ţine minte, aceşti nutrienţi există în cantităţi mai mari în coaja vinetei, aşa că nu o aruncaţi.
  • Vinetele sunt recomandate şi în dietă deoarece sunt sărace în calorii. O singură vânătă conţine 35 de calorii. Nu conţin grăsimi dar au, în schimb, un conţinut mare de fibre care te ajută să te saturi repede.

Ați încercat să faceți dulceață de vinete? O rețetă inedită

Musaca de post cu vinete. Nu uitaţi să puneţi usturoi!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre