Simona Ionescu / Redactor Șef

Vulcan de ciocolată albă. Este desertul minunat pentru orice sfârșit de săptămână

Vulcan de ciocolată albă. Este desertul minunat pentru orice sfârșit de săptămână
Dacă aveți invitați sau pur și simplu vreți să aveți la desert un preparat cu adevărat fenomenal, încercați să pregătiți un vulcan de ciocolată albă. E pur și simplu o minunăție.

Vulcan de ciocolată albă este unul dintre cele mai bune deserturi pe care le-ați mâncat vreodată. E foarte simplu de preparat și veți fi apreciate pentru munca depusă.

Vulcan de ciocolată albă. Este desertul minunat pentru orice sfârșit de săptămână

Dacă v-ați plictisit de toate dulciurile pe care le-ați consumat în ultima perioadă, ce spuneți dacă ați încerca o minunăție de vulcan de ciocolată albă? Este un desert rafinat, nu veți pierde mult timp în bucătărie iar când veți descoperi ce gust incredibil are, cu siguranță se va număra printre preferințele dumneavoastră și ale familiei.

Pentru a pregăti vulcanul cu ciocolată albă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 150 g ciocolată albă, 125 g unt, 2 ouă, 2 gălbenușuri, 125 g zahăr pudră și 6 linguri cu făină.

Mod de preparare

Pentru început trebuie să preîncălziți cuptorul la o treaptă mare. Topiți untul și ciocolata la bain marie. Așteptați ca aceste produse să se topească, amestecați foarte bine pentru a se omogeniza și ulterior adăugați zahărul pudră, ouăle, gălbenușurile și, la final făina. Se va amesteca din nou pentru a obține o compoziție nu doar omogenă, ci și extrem de fină.

Compoziția se va turna apoi în vase mici, cilindrice sau în forme de brioșe și se va introduce la cuptor pentru maxim un sfert de oră. Ulterior, scoateți din cuptor și lăsați să se răcească. Folosind un cuțit, scoateți apoi prăjitura de pe marginile vasului și așezați pe o farfurie.

Pentru a fi cât mai plăcut ochiului, se recomandă să pudrați cu zahăr pe deasupra. Cofetarii spun că pentru a vă bucura cât mai bine de gustul incredibil al acestui desert, se recomandă să îl consumați alături de o cupă de înghețată rece și fructe de pădure acrișoare. Sau puteți așeza lângă acest produs câteva linguri cu dulceață de coacăze.

Sursă foto: gastropedia

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre