Din ce trăiește acum marele sportiv Leonard Doroftei. Românii l-au numit cerșetor

Din ce trăiește acum marele sportiv Leonard Doroftei. Românii l-au numit cerșetor
A reușit să lase în urmă tot ce a fost mai greu, a plecat din țară, dar inima lui a rămas tot în România. Din ce reușește să se descurce acum Leonard Doroftei.

A fost și va rămâne unul dintre cei mai îndrăgiți sportivi ai lumii. Leonard Doroftei merge înainte, dar golul din suflet a nu se șterge.

Din ce trăiește acum marele sportiv Leonard Doroftei. Românii l-au numit cerșetor

A plecat din țară pentru că ajunsese să nu mai aibă ce pune pe masă la copii. Leonard Doroftei a reușit să treacă peste toate nenorocirile și acum este angajatul unei firme din Canada. Nu se plânge, îi merge bine la Montreal, însă inima sa a rămas tot acasă.

Povestea tristă a lui Doroftei a început când și-a deschis un bar în Ploiești. Locația nu a dus niciodată lipsă de clienți, însă i-a fost închisă pentru că nu avea autorizație de construcție. La fel s-a întâmplat și cu clubul său, pe care, sportivul spune că l-a oprit pentru că… „m-au sufocat”.

„Ei știau din 1996 că acea clădire avea risc seismic, iar mie mi-au dat spațiul în 2015”

”Probabil greşeala vieţii mele a fost că m-am apucat de cârciumărie, domeniu pe care nu-l cunoşteam. Am vrut să fiu în box, dar nu am reuşit. Era un sistem unde unii controlau şi nu am avut loc. Clubul l-am închis pentru că m-au sufocat. Nu mi-au dat șansa să-mi revin, măcar. Ei (oficialii din primăria Ploiești) știau din 1996 că acea clădire avea risc seismic, iar mie mi-au dat spațiul în 2005, iar în 2017 m-au dat afară.

Am încercat să lupt pentru investiţia mea, pentru spaţiul acela oferit pe 25 de ani. Sunt bine. M-am regăsit, antrenez, asta e viața mea. Sunt fericit, dar sufletul meu rămâne acolo pentru totdeauna. În România nu ne-am găsit locul în ceea ce făceam. De aceea am plecat. A fost un moment când nu mă regăseam”, a declarat Doroftei, citat de money.ro.

„În general oamenii bătuţi de neveste au devenit specialişti în box şi îmi dau lecţii”

Leonard Doroftei s-a retras din box în anul 2004, după un palmares greu de egalat. E vorba de  24 de meciuri, 22 de victorii, o remiză și o înfrâgere. N-a constat asta pentru românii care l-au umilit…

„Dimineaţa până seara în prăvălie. Am avut o perioadă şi în Federaţie. Când am spus stop nu a fost bine. Au fost mai multe etape. Nu au mers. Nu pot să fiu supărat pe ei. … În general oamenii bătuţi de neveste au devenit specialişti în box şi îmi dau lecţii. Am încercat să lupt pentru investiţia mea, pentru spaţiul acela oferit pe 25 de ani şi unii m-au făcut cerşetor”, a mai spus Doroftei.

Sursă foto: gsp, fanatik