Iată ce au făcut și cum arată actorii din „Singur acasă” după 30 de ani!

Iată ce au făcut și cum arată actorii din „Singur acasă” după 30 de ani!
Au trecut 31 de ani de la lansarea filmului care avea să devină un hit al sărbătorilor de iarnă. Nimeni nu își imagina în 1990 că povestea va fi atât de vizualizată, an după an, în ajun de Crăciun.

Home Alone, filmul despre un băiețel de 10 ani care se luptă cu doi spărgători neîndemânatici care vor să jefuiască casa familiei lui, a devenit  un succes uriaș. Nu există vacanță de iarnă fără acest film. Sau măcar una din continuările sale. Căci există patru filme în serie, între timp.

Lansat în 1990, Home Alone a avut 285,8 milioane de dolari în SUA și Canada și alte 190,9 milioane de dolari în alte țări. Pornind de la un buget de 18 milioane de dolari, putem spune că Home Alone a obținut un profit uriaș.

Filmul, devenit un clasic, a lansat un copil, actor necunoscut, Macaulay Culkin. Acesta a devenit una dintre cele mai mari vedete din lume și i-a ajutat pe ceilalți actori să obțină și mai multe roluri. Succesul filmului a dus la o altă continuare cu Macaulay în rolul principal și la încă patru filme, deși mai puțin reușite, cu alți actori principali.

Ce s-a întâmplat cu actorii din distribuția originală Home Alone

După succesul uriaș al filmului, la 10 ani, Macaulay Culkin a devenit unul dintre cei mai căutați actori. A lucrat cu Michael Jackson și a apărut în filme precum:  My Girl, The Good Son, The Pagemaster, Richie Rich. La 18 ani s-a însurat cu Rachel Miner. S-au despărțit în 2002, după patru ani. Actorul a obținut din ce în ce mai puțin în roluri.

Ulterior a avut o relație cu  Mila Kunis (actuala soție a lui Aston Kutcher) timp de opt ani.  În 2017, Macaulay a fost din nou în lumina reflectoarelor. Atunci a început să se întâlnească cu actrița Disney, Brenda Song. Cei doi au împreună un fiu, Dakota, născut în aprilie 2021. Actorul de 41 de ani joacă în cel mai recent sezon American Horror Story.

Catherine O’Hara nu era chiar o necunoscută înainte de a apărea în Home Alone. Avusese roluri în numeroase filme, inclusiv în clasicul Beetlejuice al lui Michael Keaton. Multe alte roluri au venit la scurt timp după apariția sa în Home Alone.

Catherine a obținut apoi un rol ca Moira Rose în serialul Schitt’s Creek, care i-a adus un premiu Emmy. Catherine O’Hara, în vârstă de 67 de ani, este căsătorită cu Bo Welch din 1992 și au doi copii, Luke Welch, Matthew Welch.

În timp ce Joe Pesci este cunoscut pentru rolurile sale iconice violente, interpretarea sa din filmul de familie se află încă printre preferatele fanilor. Rolul comic în rolul lui Harry a fost un șoc pentru mulți, deoarece cu doar două luni mai devreme, el l-a jucat pe viciosul și violentul Tommy DeVito în Goodfellas, rol pentru care a câștigat Oscarul.

Dar nu s-a aruncat în roluri mari sau multe după Singur acasă. Vedeta a stat departe de lumina reflectoarelor pentru o vreme înainte de a reveni cu adevărat în filmul lui Martin Scorsese din 2019 The Irishman, rol care i-a adus o nominalizare la Oscar. Joe, în vârstă de 78 de ani, are un copil cu fosta sa soție Claudia Haro.

Daniel Stern are un portofoliu interesant la Hollywood, care include și prestația sa ca narator al seriei The Wonder Years până în 1993.

După Home Alone, s-a trezit în o mulțime de roluri atât în cinematografe, cât și pe micile ecrane, de exemplu: Family Guy, Workahoics și Angie Tribeca. Actorul, în vârstă de 64 de ani, are trei copii cu soția sa, Laure Mattos.

Kieran Culkin, fratele mai mic al lui Macaulay a avut primul său rol în Home Alone. Ulterior, el a jucat în Father of the Bride, în continuarea acestuia, She’s All That, The Cider House Rules și Iggy Goes Down.

Kieran poate fi văzut acum în popularul serial Succession de la HBO, care i-a adus diverse nominalizări la premii. Actorul, în vârstă de 39 de ani, a fost recent gazda emisiunii Saturday Night Live.

John Heard a avut și el multe apariții în filme înainte de 1990. După aceea s-a bucurat în continuare de alte roluri în producții diferite. Cum ar fi The Pelican Brief, Snake Eyes, Pollock și The Sopranos.

El a murit în 2017, la vârsta de 71 de ani, după ce a suferit un stop cardiac.

Și John Candy era deja cunoscut înainte de apariția Home Alone. Jucase în Little Shop of Horrors, Spaceballs și Planes, Trains & Automobiles.

John a apărut în alte filme notabile după 1990. Rolul său final a fost în Canadian Bacon. În scurt timp a murit din cauza unui atac de cord în 1994, la doar 43 de ani.