Simona Ionescu / Redactor Șef

Dispariția fetiței Madeleine McCann. După 16 ani, noi căutări lângă un lac. Probele au ajuns în laborator

Dispariția fetiței Madeleine McCann. După 16 ani, noi căutări lângă un lac. Probele au ajuns în laborator
Noi pași în ancheta legată de dispariția fetiței Madeleine McCann în anul 2007, într-o localitate din Portugalia. Acum, după 16 ani, polițiștii au primit un pont și au reluat căutările. Au trimis probele găsite în 3 zile la laborator.

Madeleine McCann a dispărut în 2007, la vârsta de 3 ani, în timp ce părinții ei erau în vacanță în Praia da Luz. Principalul suspect în acest caz este un cetățean german, aflat acum în pușcărie, dar nu pentru Madeleine McCann.

Christian Brueckner, condamnat pentru infracțiuni sexuale, ispășește în prezent o sentință de 7 ani de închisoare pentru un viol comis în Portugalia în 2005. Cetățeanul german locuia în apropierea resortului din Portugalia în perioada în care familia McCann din Canada se afla acolo în vacanță. El nu a fost niciodată acuzat de dispariția fetiței și neagă orice implicare. Brueckner, în vârstă de 45 de ani, a fost desemnat, în 2022, suspectul principal de către procurorii portughezi în acest caz de dispariție.

Ieri, Poliția care investighează dispariția lui Madeleine McCann, după ce a primit o informație care părea serioasă, a început o operațiune de căutare într-un lac de acumulare din Portugalia.

Căutările au început ieri în lacul barajului Arade, aflat la 50 de kilometri de locul unde copilul de dispărut. Operațiunea a fost solicitată de poliția germană, întrucât zona a fost vizitată de principalul suspect.

Polițiștii au ridicat mai multe cârpe de lângă un baraj

Potrivit rapoartelor, ofițerii, care acționează pe baza unor „informații credibile”, caută orice fragmente de îmbrăcăminte și cârpe vechi care ar putea fi legate de dispariția ei. În special o pijama roz cu care fetița era îmbrăcată la momentul dispariției.

O sursă portugheză apropiată anchetei a declarat pentru The Sun: „Percheziția este luată foarte în serios și este controlată în totalitate de germani. Le-au cerut ofițerilor portughezi care îi ajutau să caute orice dovadă – dar mai ales cârpe.”

Zona din jurul lacului de acumulare Barragem do Arade a fost blocată, iar scafandrii de poliție au intrat în apă, marți dimineață.

Aproximativ 20 de ofițeri cu greble și sape au scormonit în sol, în timp ce polițiștii au folosit și o dronă pentru a scana zona de sus și au căutat cu câini  pe ambele maluri ale apei.

Imaginile de la fața locului au arătat cum polițiștii cărau niște saci, probabil cu ce găsiseră.

Ultimele date din anchetă

Autoritățile spun că percheziția din jurul lacului din Portugalia s-a soldat cu „colectarea unor materiale” care vor fi analizate.

Rezultatele primare sunt așteptate săptămâna viitoare, dar analiza completă ar putea dura luni de zile.

Anchetatorii au curățat o suprafață mare de pădure de lângă lacul de acumulare Algarve și au săpat opt găuri adânci pentru a colecta probe, care au fost trimise pentru testare medico-legală și ADN în Germania.

Foto Daily Mail

Presa portugheză a scris că noile căutări are legătură cu principalul suspect Christian Brueckner. Pontul ar fi fost că în zona lacului ar fi fost ascunse un pistol și o cameră video, furate din casa izolată a germanului Brueckner, aflat în Portugalia la momentul dispariței fetiței Madeleine McCann. Furtul ar fi fost comis de doi bărbați, care au pătruns în casa lui Brueckner când acesta era arestat, iar aceste obiecte au fost ascunse în zona lacului. Bărbații au fost identificați și au recunoscut.

Anchetatorii germani speră ca pe camera video folosită de criminal să găsească imagini importante, inclusiv cu micuța Madeleine.

Părinții Madeleinei, Kate și Gerry McCann, sunt informați cu privire la orice evoluție a cazului, a declarat purtătorul lor de cuvânt.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre