Distracția de altădată și o explicație pentru bătăile din stradă. Radiografia vremurilor fără Covid

Distracția de altădată și o explicație pentru bătăile din stradă. Radiografia vremurilor fără Covid
La aproape un an de la începutul pandemiei de coronavirus, omenirea este în pragul unui colaps psihic. În timp ce o parte a populației s-a adaptat cu succes restricțiilor și s-a transformat în locuitor permanent al canapelei din fața tv-ului, cealaltă parte trăiește într-o revoltă constantă, ba la adresa autorităților care continuă să-și dea cu stangu-n dreptul și acum, ba la adresa sistemului și cel mai probabil în ultimă instanță la adresa energiilor care n-au funcționat, a chakrelor blocate sau a lui Mercur Retrograd.

Oamenii au memoria scurtă, însă sunt anumite evenimente care lasă urme adânci. Din fericire sau nu, internetul este plin de momente unice pe care le-am trăit cu toții, pe vremea când era o normalitate să ne înghesuim cu o bere în mână la câte un concert de la care plecam ușor amețiți, dar fericiți că am mai trăit o seară “tare” cu prietenii și ne-am văzut idolii pe scenă. 

Să ne amintim sau să privim un eveniment din vremuri normale, când oamenii erau fericiți. Un astfel de moment este (și) concertul din fața Palatului Buckingham cu ocazia Jubilee-ului de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a sărbătorit 60 de ani de domnie în anul 2012. Însăși familia regală britanică apare în imaginile ce aproape că nu reușesc să cuprindă cei peste 1 milion de oameni care au urmărit din stradă show-urile din acea zi de iunie. Și ca dovadă că distracția și voia bună sunt pentru toată lumea, inclusiv pentru cei cu sânge albastru, Prințul Harry s-a distrat și el la fel ca ceilalți, cântând și dansând cu un steguleț în mână. 

Tom Jones și a lui “Delilah” au făcut un show extraordinar care s-a terminat în aplauzele furtunoase ale audienței. Zeci de milioane din întreaga lume au urmărit filmarea concertului și s-au bucurat alături de englezi.

Lăsăm și noi aici, pentru posteritate, videoclipul cu imaginile care, pentru noi, au dublu rol. Oamenii nu trebuie să uite ce înseamnă să trăiești normal și să te bucuri de astfel de momente, dar în același timp sperăm să uite trauma colectivă și stresul trăit în ultima perioadă și la un moment dat, când se vor simți în siguranță, să-și cheme din nou artiștii preferați pe scenă și să închine în cinstea lor cu prietenii. Așa, că altădată. 

 

Știați? Prima petrecere grandioasă de Revelion a fost organizată la Ploiești!

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp