Simona Ionescu / Redactor Șef

Divorțul anului în Marea Britanie. La mijloc e o prințesă, iar suma încasată de ea este fabuloasă

Divorțul anului în Marea Britanie. La mijloc e o prințesă, iar suma încasată de ea este fabuloasă
Prințesa Haya primește peste jumătate de miliard de lire sterline în cea mai costisitoare înțelegere de divorț din Marea Britanie, în urma separării de șeicul Mohammed Al Maktoum al Dubaiului. Tot acum a ieșit la iveală și cât de scump a fost plătită tăcerea celor ce aflaseră de aventura ei cu garda sa de corp.

Fosta soție a șeicului Dubaiului a primit 554 de milioane de lire sterline în cel mai costisitor acord de divorț din Marea Britanie.

Prințesa Haya bint Hussein va primi o sumă forfetară de 251 de milioane de lire sterline, ca parte a unei „pauze curate” de la unul dintre cei mai bogați bărbați din lume, șeicul Mohammed Al Maktoum al Dubaiului, a anunțat, astăzi Înalta Curte de la Londra. Încă 290 de milioane de lire sterline i-au fost acordate pentru a plăti întreținerea celor doi copii ai săi, Jalila, 14 ani, și Zayed, 9, pentru tot restul vieții.

Probabil, scrie Daily Mail, mare parte din cele 251 de milioane de lire sterline va fi folosită pentru costuri de securitate pentru a proteja prințesa și copiii ei minori de o eventuală răpire. Inclusiv judecătorul menționează în hotărârea sa că există un „risc clar și omniprezent” pentru prințesă și cei doi copii ai ei mici și că șeicul Mohammed era „principala amenințare pentru ea”.

Dezvăluire bombă, la finalul procesului

Hotărârea Înaltei Curți a dezvăluit cum prințesa Haya a recunoscut că a plătit 7 milioane de lire sterline „șantajatorilor” din personalul ei de securitate pentru a-și păstra secretă aventura cu garda ei de corp britanică, Russell Flowers, ceea ce a dus la ruperea căsătoriei ei. În timpul audierii sale, prințesa a recunoscut că a luat bani dintr-unul dintre conturile bancare ale copiilor ei pentru a „achita” un total de 7 milioane de lire sterline presupușilor ei „șantajiști”.

Ea a spus că acel cont îi era cel mai la îndemână, având în vedere timpul scurt pe care-l avea la dispoziție să răspundă șantajului. Cele trei foste gărzi de corp care ar fi primit banii nu au fost numiți în instanță, ci identificați ca fiind A, B și C.

Cine este amantul prințesei Haya

Amantul prințesei Haya, Russel Flowers, care a servit timp de cinci ani în Regimentul Regal al Prințesei de Wales, a început să lucreze pentru ea, cu normă întreagă, în 2016 și a însoțit-o în multe călătorii în străinătate. MailOnline a dezvăluit pentru prima dată că a început o aventură cu Haya după ce a fost repartizat la moșia de 3.000 de acri a șeicului, Dalham Hall din Suffolk.

Prietenii acestuia au povestit publicației că avea cameră alăturată cu prințesa în călătoriile în străinătate în care o însoțea. Când a fost chestionat, Flowers a refuzat să comenteze această afacere, invocând un acord de confidențialitate. Relația a pus capăt căsătoriei de 16 ani a prințesei și a determinat-o pe aceasta să fugă din Dubai de teamă pentru viața ei, după ce o armă încărcată a fost lăsată în dormitorul ei și i s-a spus că un elicopter va ateriza la palatul regal și o va duce la închisoare.

Judecătorul care a îmbogățit-o pe Haya are un istoric în acordarea daunelor consistente

Judecătorul care a instrumentat cazul prințesei Haya are un istoric în a acorda daune substanțiale. În 2016, el a stabilit despăgubiri de 450 de milioane de lire sterline pentru fosta soție a oligarhului rus Farkhad Akhmedov.

Deși suma obținută de prințesa Haya îi va permite acesteia să continue să trăiască în viața de lux de care s-a bucurat, ca a șasea soție a șeicului, este imensă, e cu 900 de milioane de lire sterline mai puțin decât au cerut avocații ei inițial. Avocații prințesei au susținut că era necesară o sumă uriașă pentru a o ține pe ea și pe copii în siguranță față de fostul ei soț, șeicul Mohammed Al Maktoum (foto).

Amintim că în urma descoperirii aventurii prințesei, șeicul a dus o mare campanie de intimidare, forțând-o pe Haya să fugă la Londra, teamându-se  pentru viața ei.

Sursa foto: Instagram, Daily Mail

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre