După încheierea bruscă a carierei sale profesionale, Steffi Graf s-a retras maximum posibil. Despre relația ei de dragoste nu se știe decât că există, fără picanterii și detalii. În viața ei privată, s-a aflat acum, cea mai de succes jucătoare de tenis germană preferă să se concentreze pe ceea ce este cu adevărat important pentru ea: sprijinirea copiilor.
Viața neștiută a lui Steffi Graf, fosta mare vedetă a tenisului femin
Steffi Graf a intrat în tenisul profesionist la vârsta de 13 ani și, cu tatăl pe post de antrenor, în scurt timp a devenit una dintre cele mai bune jucătoare din lume. Până la vârsta de 19 ani, Graf devenise prima persoană care a câștigat vreodată un Golden Slam (toate cele patru Grand Slam-uri într-un sezon plus aurul la Jocurile Olimpice) și a câștigat practic toate premiile din tenis.
Steffi Graf s-a retras la 30 de ani din tenis
Dincolo de performanțele din tenis, Stefanie Graf a realizat ceva foarte dificil pentru oamenii din viața publică: a găsit momentul potrivit să se retragă. După ce a câștigat 22 de turnee de Grand Slam și a stat 377 de săptămâni în fruntea clasamentului mondial (încă un record mondial), tânăra de atunci în vârstă de 30 de ani și-a anunțat retragerea din turneele de tenis la o conferință de presă în orașul ei natal, Heidelberg, pe 13 august 1999.
După o accidentare lungă, Graf câștigase recent din nou Openul Francez și ajunsese pentru prima dată în semifinale la Wimbledon – și apoi a renunțat la asta din cauza unei accidentări.
Poveste de dragoste departe de ochii lumii, cu un tenismen la fel de celebru
La doi ani după ce și-a încheiat cariera de tenis, s-a căsătorit cu colegul ei, jucătorul american de tenis Andre Agassi. Ei au doi copii adulți și locuiesc în Las Vegas.
Despre parcursul relației lor care a depășit deja două decenii, nu se cunosc multe detalii. Ceea ce vede oricine are curiozitatea să arunce o privire prin contul de Instagram al bărbatului, e faptul că, și acum, e îndrăgostit de blonda sa, iar postările în care distribuie portrete ale ei sunt numeroase.
Altfel, Steffi Graf nu are conturi de socializare. Ține prea mult la intimitatea ei. Abia acum, vedeta de 52 de ani a decis să se lase fotografiată pentru copreta revistei Vogue. Nu din nevoia de a reveni în viața mondenă ci pentru că astfel poate vorbi despre cee ace o preocupă cu adevărat. Este prima data, după retragere, când decide să vorbească atțt de mult public, în interviul acordat.
„Pur și simplu mă simt mai confortabil în intimitatea mea – și mă pot concentra pe ceea ce este important pentru mine”, a spus fosta tenismenă, pentru Vogue.
Steffi Graf ajută copii și tineri aflați în dificultate
În prezent, fosta tenismenă e implicată puternic în Fundația Children for Tomorrow, care oferă copiilor și tinerilor refugiați ajutor therapeutic.
„Am creat fundația în 1998 și înainte de asta eram deja interesat de munca cu refugiați din Hamburg și am susținut-o. O conversație cu un profesor și cu medicii din ambulatoriului a venit prin intermediul prietenilor, apoi m-a invitat acolo și am avut ocazia să-i cunosc pe copii și să aud despre soarta lor. A fost un schimb atât de emoționant încât am decis să mă implic în acest domeniu.
La acea vreme se vorbea puțin despre traumă, sănătatea mintală era încă o problemă secundară totală la acea vreme. Când vorbea despre zone de război și violență, toată lumea a avut probleme în a vorbi deschis despre suferința emoțională. Mai ales cu copiii – care mai au toată viața înainte – poți vedea când nu se pot juca împreună sau nu se pot concentra bine pentru că suferă de traume severe, tulburări de memorie sau probleme de concentrare.
Dacă simți cât de frică le este de atingere sau contact în general, mai ales la o vârstă la care ar trebui să fie de fapt caracterizate de fericire și curiozitate, atunci automat vrei să faci ceva în privința asta”, povstește Steffi Graf despre începuturile fundației sale.
Cum funcționează Children for Tomorrow
Children for Tomorrow a fost fondată în 1998 de Stefanie Graf. Fundația este dedicată îngrijirii psihoterapeutice a copiilor și tinerilor care au devenit victime ale războiului, fuga și violența organizată. Sediul fundației este situat pe terenul Spitalului Universitar Hamburg-Eppendorf. Aici se află și ambulatoriul de refugiați pentru copii, tineri și familiile acestora, unde până la 500 de copii și tineri refugiați primesc în fiecare an îngrijiri terapeutice în ambulatoriu.
Din 2017, fundația oferă terapii și în școlile primare, în cadrul proiectului „Honighhelden!”, în colaborare cu autoritățile școlare. În toate proiectele, copiilor și tinerilor li se asigură psihoterapie, terapie prin artă, terapie prin mișcare și programe psihosociale, precum și ore de consultație cu părinții.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook