Doliu imens la Hollywood. Angela Lansbury a murit!

Doliu imens la Hollywood. Angela Lansbury a murit!
Angela Lansbury, actrița de origine londoneză care a interpretat-o pe scriitoarea de romane polițiste Jessica Fletcher, în serialul american de succes „Murder, She Wrote”, a murit la vârsta de 96 de ani.

Angela Lansbury, care a jucat și în filmul Beauty and the Beast (Frumoasa și bestia), a câștigat cinci premii Tony.

A murit cu cinci zile înainte de a împlini 97 de ani

Familia ei a declarat într-un comunicat: „Copiii lui Angela Lansbury anunță cu tristețe că mama lor a murit liniștită în somn, acasă, în Los Angeles, la ora 1.30, astăzi, marți, 11 octombrie 2022, cu doar cinci zile înainte de a împlini 97 de ani.
Pe lângă cei trei copii ai ei, Anthony, Deirdre și David, îi supraviețuiesc trei nepoți, Peter, Katherine și Ian, plus cinci strănepoți și fratele ei, producătorul Edgar Lansbury.

A fost precedată în moarte de soțul ei de 53 de ani, Peter Shaw. O ceremonie privată în familie va avea loc la o dată care va fi stabilită ulterior.”

Actrița născută la Londra a câștigat cinci premii Tony și a fost nominalizat la trei premii Oscar

De asemenea, era cunoscută pentru rolurile sale din Bedknobs and Broomsticks și pentru că i-a dat voce doamnei Potts în „Frumoasa și Bestia”. Faima a căpătat-o însă atunci când Lansbury a interpretat-o pe Jessica Fletcher, o văduvă de vârstă mijlocie și scriitoare de romane polițiste, în serialul american de succes Murder, She Wrote (Verdict, crimă!).

Comportamentul ei matur i-a determinat pe producători să o distribuie într-un rol mult mai în vârstă decât vârsta ei reală. În 1948, când avea 23 de ani, Lansbury și-a încărunțit părul pentru a putea juca rolul unei editoare de ziar de 40 de ani, care se îndrăgostește de Spencer Tracy în „State of the Union”.

Angela Lansbury a câștigat premii Tony pentru „Mame” (1966), „Dear World” (1969), „Gypsy” (1975) și „Sweeney Todd” (1979).

Foto: Instagram/Twitter