Actorul britanic Jeremy Bulloch, interpretul celebrului vânător de recompense Boba Fett din franciza cinematografică „Star Wars”, a murit la vârsta de 75 de ani, informează AFP.

Artistul era grav bolnav. El a decedat joi într-un spital din Tooting, la sud de Londra, „din cauza unor complicaţii medicale care i-au agravat starea de sănătate, mai ales după mai mulţi ani de luptă cu maladia Parkinson”, după cum au anunțat reprezentanții săi.

Jeremy Bulloch, născut în Market Harborough, în comitatul Leicestershire, a apărut în mai multe producţii de televiziune din anii 1970 şi 1980, inclusiv în celebrele seriale „Doctor Who” şi „Robin of Sherwood”. El a  interpretat roluri secundare în trei filme ale francizei „James Bond”.

A devenit cunoscut mai ales prin rolul Boba Fett, un personaj preferat al fanilor francizei „Star Wars”. L-a jucat în două dintre acestea,  „Imperiul contraatacă” şi „Întoarcerea lui Jedi”. Deşi Boba Fett era un personaj relativ minor din aceste filme, el a devenit totuşi un mare favorit al fanilor.

„Era chintesenţa gentlemanului englez”

Mai mulţi colegi din distribuţia filmelor i-au adus un ultim omagiu prin intermediul unor mesaje publicate pe reţelele de socializare. „Jeremy Bulloch era chintesenţa gentlemanului englez”, a notat Mark Hamill, interpretul personajului Luke Skywalker, într-un mesaj pe Twitter.


Billy Dee Williams, care a interpretat personajul Lando Calrissian, a publicat pe aceeaşi platformă de microblogging: „Astăzi, l-am pierdut pe cel mai bun vânător de recompense din galaxie… Odihneşte-te în pace, Jeremy Bulloch”.

Jeremy Bulloch s-a retras oficial din activitate în urmă cu doi ani, în 2018, la vârsta de 73 de ani. El le-a mulţumit admiratorilor lui din lumea întreagă, înainte de a-şi anunţa retragerea din activitate. Artistul britanic şi soţia lui, Maureen, au avut împreună trei fii.

Sursa foto: Instagram

Ce face Virgil Ianțu de sărbători și cum se înțelege cu domnișoara Jasmina

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp