Două persoane extrem de apropiate de Petrică Mâțu Stoian, chemate la audieri

Două persoane extrem de apropiate de Petrică Mâțu Stoian, chemate la audieri
Vestea dimineții vine din apropierea dramei familiei Stoian. După moartea subită a interpretului, acuzații grave au fost lansate în spațiul public. Iar vorbele grele au efecte.

Două persoane extrem de apropiate de Petrică Mâțu Stoian au fost chemate la audieri miercuri dimineața, conform Spynews.ro. Este vorba de una din surorile lui Petrică Mâțu Stoian și de impresarul acestuia, Doru Gușman.

Amintim că artistul Petrică Mâțu Stoian a murit sâmbătă la spitalul din Reșița. Acesta a ajuns de urgență la spital, după ce începuse un tratament post-Covid-19 la o clinică. Decesul a fost declarat suspect, iar pe fir au intrat și procurorii care anchetează cauza decesului subit al interpretului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița s-au autosesizat și au deschis un dosar penal de ucidere din culpă. De asemenea,  sora regreatului cântăreț a anunțat că și alți pacienți ai clinicii unde se trata după Covid interpretul, ar fi ajuns în stare gravă la spital.

Tratamentul cu anticoagulante era supradozat

Până în acest moment nu s-a comunicat niciun rezultat oficial privind necropsia lui Petrică Mâțu Stoian. Au apărut informații pe surse care ar indica o traumă hiperbară, însă nu se poate susține această învinuire în momentul de față. Așa cum se știe, Petrică Mâțu Stoian făcea de mai mult timp tratament cu anticoagulant din cauza unei afecțiuni la inimă.  Ultimul CT făcut la plămâni, în 20 – 22 octombrie, indicase afectarea organului în urma infectării cu coronavirus. Surse apropiate anchetei susțin că în urma necropsiei s-a putut vedea ruptura de alveole pulmonare. Această ruptură poate avea legătură și cu tratamentul cu anticoagulante primit de interpret, care nu a făcut altceva decât să faciliteze șocul traumatic produs în urma terapiei în camera hiperbarică.

Cântărețul de muzică populară a decis să facă recuperare la Clinica Nera, patronată de celebrul medic Pavel Chirilă. Avea cunoștință că acolo se face un tratament revoluționar cu oxigen, într-o cameră hiperbară, cu rezultate notabile. El spera să accelereze vindecarea plămânilor, pentru că începuse să sângereze și să obosească repede. Nimeni nu i-a spus, însă, că sângerările din piele s-ar datora surplusului de anticoagulant și, este probabil ca el să fi continuat tratamentul.

Legiștii vor trebui să stabilească dacă terapia hiperbară a provocat spargerea unui vas de sânge în plămâni, sau dacă acesta a fost cauzat de tratamentul anticoagulant care, așa cum a declarat medicul Cosmin Librimir, director medical Spitalul Județean de Urgență Reșița, într-o intervenție telefonică la Antena 3. „Din nu știu ce motive dozajul cu anticoagulant nu s-a făcut cum trebuie și este supradozat”, a spus acesta.