Două rețete cu carne de vițel, preferate de chef Nicolai Tand. Sunt gata foarte rapid

Două rețete cu carne de vițel, preferate de chef Nicolai Tand. Sunt gata foarte rapid
Chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a preparat la Neatza, luna trecută, două rețete cu carne de vițel din bucătăria italiană: Saltimbocca de vițel și Vitello tonnato.

Chef Nicolai Tand, a poposit în bucătăria italiană și a preparat în cadrul îndrăgitului matinal Super Neatza, două rețete cu carne de vițel, simple, rapide și foarte delicioase: Saltimbocca de vițel și Vitello tonnato.

Pentru aceste rețete se folosește carne de vițel, tăiată foarte fin. „O batem un pic, ca și pe un șnițel, doar că o amestecăm cu salvie și jambon, apoi o prăjim. Când e făcută carnea, o scoatem din tigaie și în zeama rămasă în tigaie punem unt, vin alb și salvie”, a detaliat îndrăgitul chef. Pentru pregătirea cărnii de vițel, ingredientele folosite la ambele rețete sunt asemănătoare, Diferă sosurile cu care acestea sunt servite.

Ingrediente pentru rețeta Saltimbocca de vițel

500 gr carne de vițel macră

sare și piper

felii subțiri de jambon

frunze de salvie

unt și ulei de măsline

vin alb

cartofi

usturoi

ulei de floarea soarelui

Ingrediente pentru rețeta Vitello tonnato

500 gr carne de vițel

sare și piper

ulei de floarea soarelui

crenguțe de rozmarin

crenguțe de salvie

Pentru sos: 2 gălbenușuri

2 lingurițe de muștar cu boabe

sucul de la o lămâie

200 ml ulei de floarea soarelui

1 cub de unt

100 ml smântână lichidă

sare și piper

Mod de preparare – Saltimbocca de vițel

Cele două rețete se prepară în același timp, întrucât una necesită preparare la tigaie, iar cealaltă necesită preparare la cuptor. Timpul de preparare a cărnii este scurt pentru ambele variante. Carnea de vițel se taie în mdalioane, iar acestea se aplatizează cu ciocanul de șnițele pentru a le subția. Peste medalioanele de vițel se așază felii subțiri de jambon și frunze de salvie.

Într-o tigaie, așezată pe plita încinsă, se pune un cub de unt și puțin ulei de măsline. Se așază medalioanele de carne mai întâi cu partea simplă și se rumenesc pentru 3 minute, apoi se întorc pe partea cealaltă și se mai lasă tot pentru 3 minute. Se întorc din nou pe prima parte și se adaugă vin alb în tigaie.

Se lasă carnea să fiarbă în sos, asezonând-o cu sare și piper, atât cât să fie bine pătrunsă. Se transferă pe un platou, iar în sos se mai adaugă un cub de unt și puțin vin alb, câteva frunze de salvie, sare și piper și se mai fierbe până când se reduce consistent.

Cartofii se spală bine pe coajă și se feliază în rondele, apoi se rumenesc frumos în ulei. Se scot și se presară peste ei rondele de usturoi.

Rețeta Vitello tonnato – mod de preparare

Pentru această rețetă, carnea de vițel se crestează ușor pe mijloc, se condimentează cu sare și piper. Se așază în crestătură crenguțe de rozmarin și crenguțe de salvie și se leagă cu sfoară de bucătărie. Se rumenește mai întâi în tigaie, apoi se dă la cuptor pentru 15 – 20 de minute, atât cât să rămână roze în interior.

Pentru sos, se prepară o maioneză amestecată cu boabe de muștar și zeamă de lămâie și apoi se adaugă file de ton, capere, anșoa, muguri de pin, unt și smântână lichidă.

Sursa: Neatza cu Răzvan și Dani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre