Dramă în lumea marilor gastronomi. O celebritate a murit la doar 49 de ani

Dramă în lumea marilor gastronomi. O celebritate a murit la doar 49 de ani
Celebra scriitoare și bloggeriță culinară Julie Powell, care a devenit cunoscută la nivel internaţional datorită blogului şi reţetelor sale culinare inspirate dintr-un bestseller al anilor 1960 despre gastronomia franceză, publicat de celebra Julia Child, a murit la numai 49 de ani.

Potrivit presei internaționale, aceasta a suferit o criză cardiacă ce i-a fost fatală.  Vestea a fost făcută publică la o săptămână de la tragedie.

Născută şi crescută în Austin, Texas, Julie Powell a lucrat în serviciul administrativ al Primăriei din New York înainte să îşi lanseze blogul de rețete pe care, ulterior, în 2005, l-a transformat într-o carte de mare succes, intitulată „Julie and Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen”. Ea este considerată prima bloggeriță culinară din istorie.

Povestea o știți din filmul , „Julie & Julia”, apărut în 2009, scris şi regizat de Nora Ephron, care a fost adaptat după cartea publicată de Julie Powell şi după autobiografia Juliei Child („My Life in France”). Portretul celor două femei a fost remarcabil realizat de actriţele Amy Adams şi Meryl Streep.

Filmul „Julie & Julia”, un succes cu Meryl Streep, după cartea lui Powell

În cartea  care a stat la baza filmului cunoscut de toată lumea, pe un ton jovial, Julie Powell comentează şi încearcă să pună în practică reţetele celebrei prezentatoare de televiziune Julia Child. Aceasta a trăit între anii 1912 – 2004 și a fost considerată o maestră a gastronomiei.

Tot ea a scris și publicat, în 1961, un bestseller: „Mastering the Art of French Cooking”, o carte ce viza, în epocă, popularizarea gastronomiei franceze în rândul femeilor americane.

Julia Powell a fost prima bloggeriță culinară

Prin intermediul blogului său, Julie Powell a inspirat zeci de autoare de bloguri culinare şi de maestre în gastronomie, precum americancele Dorie Greenspan, Ina Garten, Deb Perelman, Alison Roman şi franţuzoaica Clotilde Dusoulier.

Marţi, Deb Perelman a publicat pe Twitter un mesaj în care a declarat că se află „în stare de şoc după ce a aflat vestea despre decesul Juliei Powell, prima bloggeriţă culinară”. „Cărţile Juliei Powell au adus-o pe Julia Child în preocupările noii generaţii, graţie unui ton proaspăt, informal şi ancorat în viaţa reală, ceea ce era un fapt destul de rar” în urmă cu 20 de ani, a adăugat Deb Perelman, autoarea blogului Smitten Kitchen.

Sursa foto: Julie Powell/Facebook.com