Drama în lumea muzicală. O mare artistă, diagnosticată cu o boală teribilă

Drama în lumea muzicală. O mare artistă, diagnosticată cu o boală teribilă
Solista trupei Nightwish, Floor Jansen, celebra vocalistă a formaţiei finlandeze ce cântă metal simfonic de aproape un deceniu, a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer de sân.

Artista trupei s-a alăturat Nightwish ca membră permanentă în 2013, după ce formația a înlocuit celelalte foste vocaliste.  Jansen a înregistrat alături de Nightwish două albume, „Endless Forms Most Beautiful” (2015) şi „Human. :II: Nature” (2020).

Floor Jansen are 41 de ani. ea a decis să anunțe teribila veste pe care a primit-o de la medici printr-o scrisoare pe care a adresat-o fanilor și a postat-o pe Twitter. Artista susține că diagosticul l-a primit în urmă cu două săptămâni. Ea urmează să fie supusă unei intervenţii chirurgicale pentru îndepărtarea tumorii descoperite de medici.

Floor Jensen este optimistă

„Prognosticul meu este foarte bun”, a scris Jansen. „Se pare că este un cancer non-agresiv, care pare să nu se fi răspândit. Îmi voi păstra sânul. Şi, să sperăm, voi scăpa de cancer după această intervenţie chirurgicală, plus un tratament local cu radiaţii la trei luni după această intervenţie”, a continuat ea. Vedeta le-a dat garanții faniloc să îiu va ține la curent cu situația sa. Ea a mai spus că va şti „mai multe după operaţie pentru a vedea dacă acest prognostic pozitiv se menţine”.

„Cuvântul cancer este şocant. Tot ceea ce ai considerat important în viaţă înainte de acest diagnostic se schimbă radical în câteva minute. Acum nu vreau decât să fiu sănătoasă din nou. Vreau să-mi văd fiica devenind femeie; vreau să trăiesc!” a scris Jansen.

„Cel mai înfricoşător aspect al acestui diagnostic este că am crezut că sunt sănătoasă! Nu am simţit cancerul, nu am ştiut că este acolo până când eu, ca femeie trecută de 40 de ani, am fost la o mamografie obişnuită, de control. Ceva ce în multe ţări este oferit în mod gratuit chiar şi pentru cele norocoase”, a mai precizat ea.

Sfaturi emdicale pentru femei și bărbați

Floor Jansen a continuat mesajul său emoționant, prin a le recomanda fanelor ei să facă controalele regulate. „O mamografie salvează vieţi! E incomod şi ai putea crede că n-ai nimic la sâni, dar du-te”, a îndemnat ea, adăugând „pentru bărbaţii care citesc asta: reamintiţi-i soţiei, iubitei, mamei, surorii să meargă şi să se controleze”.

„Dacă vă pot inspira să aveţi grijă de voi, atunci ceva bun va ieşi din acest diagnostic de cancer”, a mai scris artista originară din Ţările de Jos. Jansen şi-a încheiat scrisoarea adresată fanilor spunând că, „dacă totul decurge conform planului”, va putea pleca într-un turneu european pe care Nightwish îl are în plan începând cu data de 20 noiembrie.

Sursa foto: Twitter, Instagram