Poliţiştii din Republica Moldova au dat o veste groaznică. Cunoscutul interpret Iurie Sadovnic s-a sinucis. A ales să se împuște în cap.

Dramă în Republica Moldova. Un faimos cântăreț a urcat în Ceruri. Artistul s-a sinucis

Iurie Sadovnic, unul dintre cei mai renumiți artiști ai Republicii Moldova a trecut la dreapta Domnului. În vârstă de 69 de ani, acesta a murit în apartamentul său, după ce, spun oamenii legii, s-a împușcat în cap. Potrivit Știri.md, nenorocirea a avut loc în apartamentul său din Chișinău, unde acesta locuia împreună cu soția sa. Femeia este în stare de șoc.

Ea a povestit că a plecat de acasă, iar la întoarcere, soțul său era fără suflare. Anchetatorii spun că artistul a folosit arma pe care a deținut-o legal și nu au fost descoperite alte urme de violență. „În cadrul investigațiilor polițiștii au stabilit că bărbatul în vârstă de 69 ani și-a aplicat o plagă prin împușcătură în regiunea capului, aceasta fiind fatală. Soția sa a comunicat că acesta a rămas de unul singur acasă, iar când s-a întors l-a găsit decedat”, a mărturisit Natalia Stati, potrivit Jurnal.md.

Iurie Sadovnic a fost Artist emerit al RSSM și Artist al Poporului

Interpret desăvârșit, Iurie Sadovnic a fost recompensat cu mai multe distincții, printre care titlul de Artist emerit al RSSM în 1984 și Medalia „Meritul Civic” în 1993. De asemenea, în anul 20211 a primit titlul de Artist al Poporului al Republicii Moldova și în 2015 Ordinul Republicii.

În 1983, Sadovnic a fondat formația „Legenda”, care a activat până în 1993. Iurie a avut colaborări cu cele mai mari nume ale muzicii din Basarabia, artiști și compozitori. Printre aceștia se numără Anastazia Lazariuc, Doina și Ion Aldea Teodorovici, Tudor Chiriac și Eugen Doga.

Sursă foto: antena 3, Știri.md

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri