Drama neștiută a Ancăi Sigartău: „Știam că mor, voiam să mă pregătesc”

Drama neștiută a Ancăi Sigartău: „Știam că mor, voiam să mă pregătesc”
Cunoscuta actriță Anca Sigartău nu mai are nevoie de nicio prezentare. Joacă constant în spatecatole de teatru și are în palmares nenumărate filme în care apare. Are și o dramă, care a fost neștiută până acum.

Celebra actriţă Anca Sigartău a povestit, în exclusivitate pentru Antena 3, cum s-a vindecat de cancer. Invitată în emisiunea Voi cu Voicu, ea a relatat experienţa prin care a trecut. Cu ajutorul credinţei în Dumnezeu, a învins boală.

„În momentul în care am primit un diagnostic care… Adevărul e că nici nu am știut prima oară despre acest diagnostic. Prietena mea știa că eu nu fac tratamentul, soţul ei era medic la Fundeni, și ea a zis că trebuie să îl fac, că nu e de glumit, pentru că lucrurile sunt foarte grave. Și așa am aflat eu, nu am aflat direct de la medic, nu mi s-a spus direct”, a povestit Anca Sigartău.

Actrița a ținut post ca să își pregătească moartea

„După aceea am ajuns în spital și am făcut acel tratament. Și în momentul în care am cerut să plec din spital, medicul mi-a spus că nu mă lasă să plec. Că este o tumoră care se dezvoltă și a crescut opt centimetri în trei săptămâni pe citostatice și nu este normal.

Atunci a fost momentul când am spus că, cu toate astea, vreau să mă duc acasă. Am știut despre post că începe pe 15 noiembrie, Postul Crăciunului. Știam de la bunica mea că așa începe postul. Așa am știut eu că vreau să mă duc să țin post, nu am spus la nimeni. Nu a fost un regim alimentar. Am ținut și eu cum am putut. Am primit multe mesaje, că dacă ţin postul, mă fac bine.

Dar nu a fost un deal cu Dumnezeu, că dacă ţin postul mă fac bine. Eu știam că mor, nu mai am de trăit. L-am ținut să mă pregătesc mai mult. Știam că nu mai am foarte mult şi am vrut să mă pregătesc. Știam că sunt lucruri, ca răul ăla pe care nu îl vrei și îl faci până la urmă”, a mai povestit actrița.

Minunea dinaintea Crăciunului

Apoi, pe 20 decembrie a revenit la control. Tumora dispăruse.  „Doctorul a spus „Unde este tumora? Ce ai făcut?”. I-am zis: Eu vă spun ce am făcut, dar nu o să mă credeţi. Am ţinut post, atât.

Înăuntrul meu, ştiam că dacă Dumnezeu vrea, orice e posibil. Cum să nu crezi? Nu am avut nicio gândire pozitivă când am ţinut postul, ştiam că mor. Nu am făcut niciun pact cu Dumnezeu şi nici nu voi face”, a povestit Anca Sigartău în emisiunea Voi cu Voicu, de la Antena 3.