Simona Ionescu / Redactor Șef

Drama neștiută a ultimului lord al cinematografiei românești

Drama neștiută a ultimului lord al cinematografiei românești
Nu a vorbit niciodată de rău pe cineva și permanent a strălucit. Care este drama neștiută a ultimului lord al cinematografiei românești, Ion Dichiseanu. Astăzi, mii de oameni l-au plâns în Biserica Sf. Gheorghe Nou, în timpul slujbei impresionante a preotului-paroh Emil Cărămizaru, și l-au condus pe ultimul drum.

A fost un domn, un om deosebit, un prieten prețios. Care este drama neștiută a lui Ion Dichiseanu, ultimul lord al cinematografiei românești.

Drama neștiută a ultimului lord al cinematografiei românești

S-a stins din viață pe 20 mai 2021 lăsând în urmă o țară înlăcrimată. Și după 65 de ani de muncă continuă, a primit o pensie de 1500 de lei. Nu se putea descurca din acești bani, așa că a urcat pe scenă până când sănătatea nu i-a mai permis. Iar pentru o singură reprezentație primea doar… 150 de lei. Dar nu s-a plâns niciodată, pentru că a iubit enorm oamenii.

„Într-un teatru particular repeţi de zece, douăzeci de ori până ieşi la rampă cu un spectacol. Primesc 150 de lei pe reprezentaţie, dar nu mă plâng. Aceasta este menirea mea pe pământ şi nu o văd ca pe un sacrificiu”, a declarat marele actor Ion Dichiseanu.

Și-a închiriat casa

Pentru a putea să fie în rând cu ceilalți, Ion Dichiseanu a închiriat o casă pe o achiziționase în anul 1991. Primea lunar o chirie de 700 de euro. Așa reușea să trăiască…

„Am de 24 de ani acest spaţiu şi a fost permanent închiriat. A funcţionat o perioadă foarte bună ca minimarket. Iar ultimele cinci luni au închiriat nişte turci pentru pizzerie, doar că nu le-a mers şi au închis. Aşa înveţi ce merge şi ce nu. Financiar vorbind, spaţiul acesta pot să spun că m-a ajutat foarte mult. Din păcate, nu mai am altele”, a dezvăluit Ion Dichiseanu.

Ioana Dichiseanu acuză medicii de malpraxis

La scurt timp după ce tatăl său a trecut la cele veșnice, fiica sa, Ioana Dichiseanu, a făcut declarații șocante. Ea a spus că tatăl său nu a avut coronavirus iar la un moment dat, I s-a pus chiar și un diagnostic greșit. Motiv pentru care tânăra acuză medicii de malpraxis.

„S-a dus să facă o radiografie, o simplă radiografie, pentru că i se părea că simte ceva la un plămân. Și i-am spus să merge să facem radiografia ca să se liniștească. Acolo ni s-a spus că e important să facă și un CT. CT-ul a fost interpretat nu foarte concludent. Vreau să mă consult întâi cu un avocat și să mi se spună ce șanse am să dovedesc că a fost malpraxis.

S-a întâmplat la un consult privat, la o clinică privată (…) Voi strânge dovezile și le voi pune cap la cap (…) Analizele au fost interpretate greșit. Ni s-a spus că este cancer. Nu are niciun cancer! Deci oamenii de acolo au citit că ar avea cancer. L-au trimis la o bronhoscopie, la o altă clinică privată, pentru a i se preleva și o biopsie ”, a declarat Ioana Dichiseanu la Antena 3.

Care a fost marea sa dorință

Într-o postare pe contul său de socializare, Ioana Dichiseanu a mărturisit că cea mai mare dorință a tatălui său a fost să o mai țină odată de mână pe nepoțica sa, Anastasia. ”Între Anastasia și tata este o legătură specială. Se iubesc, se înteleg… În această poză, Anastasia împlinea trei anișori. Tata mi-a spus că își dorește să o țină de mânuță pe „primavăra sufletului său” în drum spre școală. În această seară la ora 22:00, dacă vreți să ne unim gandurile și rugaciunile pentru ca tata sa vina curând și sănatos acasă și să i se îndeplineasca dorința”, mărturisea cu puțin timp în urmă fiica lui Ion Dichiseanu pe Facebook.

Va fi înmormântat în veșminte albe, lângă Ionela Prodan

A fost cunoscut ca unul dintre cei mai eleganți artiști pe care i-a avut România. Familia a decis ca acesta să fie înmormântat cu un sacou, cămașă, pantaloni și pantofi, toate de culoare albă. Și coșciugul ales a fost tot de culoare albă… Ion Dichiseanu își va dormi somnul de veci la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiștilor, chiar lângă mormântul Ionelei Prodan. Rămas bun, căpitane Pierre Vaillant.

Sursă foto: instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre