Simona Ionescu / Redactor Șef

Drama prințesei Lia. A luat drumul străinătății după ce a rămas și fără „Prins Pol”, și fără casă

Drama prințesei Lia. A luat drumul străinătății după ce a rămas și fără „Prins Pol”, și fără casă
Trece prin cea mai grea perioadă a vieții. Prințesa Lia nu mai are cale de întoarcere. A rămas fără prințul vieții ei, fără casa din centrul Bucureștiului și a plecat în Anglia cu copilul de mână.

La 8 luni de când soțul ei a dispărut (17 decembrie 2020), prințesa Lia a plecat și ea spre alte zări. Se pare că în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. A așteptat o perioadă într-un hotel să-i fie eliberat pașaportul copilului și apoi s-au urcat amândoi în avion și au plecat.

“A obținut o ordonanță prezidențială în acest sens și urmează să se emită pașaportul să plece cu cel mic să-l ducă la niște examene să vedem dacă va putea să facă o școală și în afara României. De altfel, prințul Paul are și cetățenie britanică și bănuiesc că e ușor pentru el să fie acceptat”, a declarat la vremea respectivă Florin Ghiulbeghian, apropiat al familiei, conform Observator.

Până să ajungă să plece din țară, prințesa Lia a traversat o adevărată dramă, destinul lovind-o ca pe orice om de rând.

Drama prințesei Lia. A rămas și fără prinț și fără casă

În timp ce prințul Paul este urmărit internațional, prințesa Lia a mai primit o palmă de la viață. A rămas fără casă. Prințesa Lia și micul prinț Carol Ferdinand nu știa pe ce drum să o apuce când s-au trezit singuri și, după cum se pare, fără prea mulți bani. Aceștia au fost dați afară din vila de lux unde locuiau în București pentru că nu au mai avut bani să plătească ratele la bancă. În aceste condiții, banca a dispus executarea pentru ca ulterior să vândă celebra locuință și să-și recupereze banii.

Unde s-au mutat cei doi

Cu bagajele făcute, prințesa Lia și copilul s-au mutat într-un hotel de patru stele de la marginea Capitalei. Aceasta dorea să plece pentru o perioadă în străinătate cu cel mic, însă îi era teamă că nu o va putea face fără acordul scris al tatălui, prințul fugar. Nimeni nu mai auzise nimic de prințul Paul, de parcă ar fi intrat în pământ, iar consoarta spunea că nu știe nimic, că nu a mai putu lua legătura cu el. „PrinsPol” a dispărut fără urmă după ce a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare cu executare.

„La data de 17.12.2020 Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE. Fiul lui Mircea-Grigore si Helene-Henriette, născut la data de 13.08.1948 în Franța, loc. Paris, domiciliat în Mun. București, (…).

Condamnat la 3 ani si 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice”, se arată în comunicatul IGPR.

Doar că atunci când polițiștii s-au dus să-l ridice de acasă au aflat că prințul Paul era plecat din țară de câteva zile. Instanța nu-i pusese interdicție de a părăsi România în timpul judecății, așa că omul plecase fără probleme.

A plecat în Portugalia

Tot sursele spun că Paul Lambrino ar fi fugit în Portugalia unde a cerut azil politic. “Paul este şi s-a considerat nevinovat. Vom folosi toate căile legale care ne stau la dispoziţie pentru a demonstra acest lucru. Prinţul Paul al României se consideră victima unui proces politic. E inadmisibil ca drepturile lui să nu fie recunoscute nici acum. El nu a fugit din ţară în urma condamnării, ci a plecat în Portugalia, unde a deschis un proces de succesiune”, a declarat Prințesa Lia în acel moment, pentru Antena 3. Apoi a lăcrimat de câteva ori în fața camerelor tv, s-a agitat, și-a luat copilul de 11 ani și a plecat. De atunci autoritățile noastre nu mai scot o vorbă despre acest caz, o adevărată dramă princiară.

Sursă foto: evz.ro, platech

 

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre