Dublul campion mondial David Popovici înoată acasă, pentru ultima oară în această calitate. Competiția se va transmite live

Dublul campion mondial David Popovici înoată acasă, pentru ultima oară în această calitate. Competiția se va transmite live
La început de iulie, sportul care a făcut să răsune Imnul României la Budapesta se mută în ţara noastră. Campionatele Europene de Înot Juniori 2022 vor fi transmise în exclusivitate la TVR. Evenimentul sportiv are loc în perioada 5-10 iulie.

Dublul campion mondial David Popovici participă pentru ultima dată la Europenele de Juniori, el având deja 17 ani. Anul viitor, când se va organiza o nouă ediție, David va fi deja, din punct de vedere legal, major. Competiţia se desfăşoară pentru prima oară în România şi este transmisă live la TVR 1, în zilele menționate, începând cu ora 17:00. Acesta este cu adevărat un eveniment istoric pentru România: 1.600 de tineri sportivi din 42 de ţări se întrec pentru medalii la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori 2022 de la Otopeni.

În premieră, Complexul Olimpic de Natație Otopeni găzduieşte Campionatele Europene de Înot pentru Juniori. Alina Alexoi şi Cristian Mîndru ne însoţesc în turneul european, comentând transmisiunile în direct de la TVR 1, de marţi până duminică, de la ora 17.00. Competiţia este preluată şi pe TVR Moldova (5-10 iulie, de la miezul nopţii). De asemenea, cele mai importante momente ale probelor de concurs le vom vedea în jurnalele şi ediţiile speciale difuzate pe TVR INFO.

Ultimul an de juniorat pentru David Popovici

După ce a transformat de două ori apa în aur la Mondiale, David Popovici înoată acasă, pentru ultima oară la juniori. Competiţia celor mai buni tineri înotători din Europa este aşteptată în toate ţările de pe continent. Vârstele de participare sunt între 14 şi 17 ani, iar ţara noastră este reprezentată de 12 fete şi 14 băieţi.

Campionatele Europene org​anizate de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern beneficiază  de condiţii excelente de desfăşurare în ţara noastră – baza sportivă de la Otopeni este construită la cele mai înalte standarde şi deţine un bazin olimpic de înot, unul de sărituri în apă și încă trei bazine pentru recuperare și încălzire.

Concurs cu premii pentru telespectatorii TVR 1

Televiziunea Română îi premiază pe cei mai fideli 50 de telespectatori cu seturi complete de înot – prosop, ochelari, cască şi papuci – puse la dispoziţie de partenerul nostru, Hervis Sports România. Aceştia le pot obţine urmărind transmisiunile în direct
şi răspunzând întrebărilor postate pe pagina de Facebook TVR 1. Regulamentul concursului poate fi consultat aici: https://bit.ly/3OzgEUc.