Simona Ionescu / Redactor Șef

După COVID-19 și variola maimuței a mai apărut o boală. Bolnavii mor în chinuri cumplite

După COVID-19 și variola maimuței a mai apărut o boală. Bolnavii mor în chinuri cumplite
După COVID-19, hepatita misterioasă a copiilor și variola maimuței a mai apărut o boală. Aceasta se manifestă cumplit, bolnavii ajungând să moară în chinuri.

Este vorba de febra hemoragică Marburg. Primul caz de febră Marburg descoperit vreodată a fost detectat tot în Africa de Vest anul trecut, în Guineea. Acum „avem încă două noi cazuri”, a declarat miercuri presei un oficial OMS, medicul Ibrahima Soce Fall. Acesta menţionează că informaţiile primite din partea autorităţilor ghaneze sugerează că sunt monitorizaţi circa 180 de contacţi ai celor doi noi bolnavi, iar echipele OMS iau măsuri astfel încât niciun contact să nu scape măsurilor preventive.

Boală extrem de contagioasă

Boala este , arată oficialii OMS, comparabilă cu Ebola. Cele două noi cazuri de febră hemoragică Marburg au fost confirmate în Ghana la două săptămâni după ce în această ţară africană a fost identificat primul focar al acestei boli infecţioase.

Primii doi pacienţi de anul acesta au fost identificaţi în regiunea Ashanti din sudul Ghanei. Ei au prezentat simptome precum febră, greaţă, diaree, vomă. În final, ambii au murit la spital.

Febra hemoragică Marburg se transmite de la un liliac

Ceea ce îi îngrijorează cu adevărat pe responsabilii OMS este faptul că aceste cazuri au fost descoperite în regiuni diferite ale Ghanei, ceea ce creează o situaţie „foarte dificilă” în gestionarea răspândirii maladiei. „Deşi deocamdată nu sunt multe cazuri (…), trebuie să ne asigurăm că fiecare focar este izolat, altfel situaţia va deveni mai complexă”, a atenţionat medicul Ibrahima Soce Fall.

Virusul febrei hemoragice Marburg se transmite la om de la liliacul de fructe şi se răspândeşte de la om la om prin fluide corporale, suprafeţe şi materiale, potrivit OMS.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre