„O veste foarte tristă: Paolo Rossi ne-a părăsit. Pablito, cel care nu va putea fi uitat, ne-a făcut să ne îndrăgostim în vara anului 1982. Un coleg prețios și competent. Odihnește-te în pace, Pablo”, a transmis prezentatorul Enrico Varriale pe Twitter.
Moartea sa vine după altă tragedie care a avut loc în lumea fotbalului la finalul lunii trecute, moartea lui Diego Maradona. Postul de televiziune italian RAI Sport, unde Rossi lucrase ca expert, a declarat joi că „Pablito” a murit de o „boală incurabilă”. Soția lui Rossi, Federica Cappelletti, a postat pe Instagram o fotografie cu ea și soțul ei, împreună cu cuvintele „per sempre” – „pentru totdeauna”.
View this post on Instagram
Conform informațiilor, fostul jucător suferea de cancer și s-a stins din viață într-un spital din Toscana, iar în acest moment este vegheat doar de familie și de cei foarte apropiați, regulile din pandemie nepermițând accesul multor oameni.
“Băiatul de aur”, cum a fost supranumit, era căsătorit de 10 ani cu Federica Cappelletti și are 3 copii: Alessandro Rossi, Sofia Elena Rossi și Maria Vittoria
Printre omagiile care curg în lumea fotbalului, fostul câștigător al Cupei Mondiale din Germania, Juergen Klinsmann, a scris pe Twitter: „Dragă Pablito, ne amintim întotdeauna de tine!”
Intrarea lui Rossi în echipa, criticată inițial
Rossi a câștigat două titluri din Serie A, o Cupă Europeană și o Coppa Italia cu Juventus, dar va fi amintit cu drag pentru cele șase goluri ale sale la Cupa Mondială din Spania din 1982
Selecția sa în echipă a fost criticată inițial de experți, care nu l-au crezut în formă, dar și-au mâncat cuvintele când a reușit una dintre cele mai mari realizări ale Cupei Mondiale împotriva Braziliei.
Victoria Italiei cu 3-2 în acea clasică întâlnire din a doua fază a grupelor le-a rezervat un loc în semifinale împotriva Poloniei, unde Rossi a făcut din nou diferența.
El i-a eliminat pe polonezi într-o victorie cu 2-0 care i-a aruncat echipa în finala Cupei Mondiale împotriva Germaniei de Vest. Rossi a marcat apoi o victorie cu 3-1, care le-a dat cel de-al treilea titlu la Cupa Mondială și primul din 1938.
A câștigat cizma de aur ca cel mai bun marcator și mingea de aur ca cel mai bun jucător al turneului, fiind considerată drept una dintre cele mai bune performanțe individuale ale Cupei Mondiale din toate timpurile.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook