După șase ani au căzut la o învoială. Cum împarte familia lui Prince moștenirea colosală lăsată de artist

După șase ani au căzut la o învoială. Cum împarte familia lui Prince moștenirea colosală lăsată de artist
Pe 21 aprilie 2016, la 57 de ani, vedeta pop Prince a murit, moment care i-a aruncat familia într-un sinistru război pentru avere. Fără soţie sau copii în viaţă, averea lui Prince a revenit celor şase fraţi vitregi, care nu au putut să cadă de acord asupra unui plan de distribuire şi au ajuns în instanţă, până acum.

Vedeta a murit la vârsta de 57 de ani în aprilie 2016, din cauza unei supradoze de fentanil, în locuinţa sa din Paisley Park, în afara Minneapolisului. Până să ajungă în acel punct, Prince a fost căsătorit de două ori și a avut un copil, care a decedat.  La moartea artistului, una din fostele soții, Mayte Garcia, povestea că relația cu el i-a „distrus viața” și niciodată nu a mai găsit dragostea adevărată. Ea avea 16 ani cand s-au cunoscut și 22 cand s-a casatorit cu el, care avea 37 de ani.

Ea și Prince au trăit însă o adevărată dramă. La o săptămâna de la naștere, fiul lor, care s-a născut cu sindromul Pfeiffer, o boală rară care afectează craniul, lor a murit. „Să îți moară copilul este ceva devastator, mi-au trebuit 15 ani să îmi revin și nici acum nu m-am vindecat. Mi-e dor de fiul nostru. O astfel de tragedie de unește sau te destramă. În cazul nostru, ne-a îndepărtat”, a declarat ea în urmă cu mai mulți ani.

Averea lui Prince, împărțită după șase ani de procese

După șase ani de procese, frații vitregi ai lui Prince au ajuns la un acord cu privire la împărţirea moştenirii sale de 156 de milioane de dolari. Artistul  murit fără să lase un testament, scrie The Guardian.

Potrivit sursei citate, încă înainte de încheierea procesului, trei dintre frați şi-au vândut acţiunile companiei Primary Wave, care a cumpărat drepturile lor asupra catalogului extins de melodii ale lui Prince în august, anul trecut. Ceilalți trei şi-au păstrat acţiunile şi l-au desemnat pe consilierul lui Prince, Londell McMillan, şi pe Charles Spicer să le gestioneze.

Luni, un judecător din Minnesota a semnat acordul final al împărțirii averii și a împărțit suma de 6 milioane de dolari, existentă în numerar, ​​drepturi muzicale şi alte bunuri între cei trei moştenitori rămaşi, familiile lor, consilierii aleși şi Primary Wave. Într-o declaraţie obţinută de Billboard, un purtător de cuvânt al Primary Wave a precizat că reprezentanții companiei sunt „extrem de mulţumiți că procesul privind moştenirea lui Prince a fost acum finalizat”.

De-a lungul procesului au avut loc lansări postume sau de arhivă ale muzicii lui Prince cu diferiţi parteneri, inclusiv Welcome 2 America şi reeditări ale pieselor „Purple Rain”, din 1999 şi „Sign o’ the Times”.

Sursa foto: Instagram