După un deceniu, TVR Cultural se vede din nou la televizor

După un deceniu, TVR Cultural se vede din nou la televizor
Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat, miercuri, deciziile de autorizare pentru emisia pe satelit, respectiv în sistemul digital terestru, a postului TVR Cultural.

Astfel, după un deceniu, TVR Cultural se vede din nou la televizor. Asta după ce SRTv a a parcurs toate etapele procedurale necesare pentru  reînceperea emisiei îndrăgitului post de televiziune care promova cultura națională.

Așa cum vă amintiți, TVR Cultural a fost lansat în anul 2002. După un deceniu de funcționare, în 2012, emisia canalului a fost suspendată în 15 septembrie 2012, până acum, se amintește într-un comunicat de presă transmis de Televiziunea Română. La momentul înființării postului, acesta era singurul post de televiziune din România cu profil exclusiv cultural.

Ca și până în momentul sistării emisiei, canalul cultural al televiziunii publice îşi propune să devină „o platformă pentru promovarea valorilor culturale şi spirituale fundamentale, precum şi a creatorilor români”, se mai arată în același comunicat. Postul de televiziune va prezenta informații și evenimente culturale naționale, europene și internaționale.

Ce vor urmări românii la TVR Cultural

TVR Cultural va prezenta publicului din România informaţii la zi, evenimente culturale europene şi internaţionale  de mare ţinută, va fi purtătorul de mesaj al oamenilor de cultură, al artiştilor autohtoni, dar şi al instituţiilor de specialitate din România.

„Înființarea canalului TVR Cultural reprezintă alinierea Televiziunii Publice la tendinţa generală de creştere a interesului publicului faţă de canalele tematice şi completarea ofertei generale a pieţei audiovizuale româneşti, care nu are în acest moment un canal tematic cultural autohton.

Conţinutul cultural se va concentra, astfel, pe canalul dedicat al televiziunii publice, spectacolul lumii culturale urmând să beneficieze de spaţii generoase de emisie şi transmisii în direct”, mai transmit reprezentanții SRTv.

Încă un post de televiziune a fost aprobat de SRTv

Amintim că odată cu aprobarea emisiei pentru TVR Cultural,  a fost avizată și reînființarea postului TVR Info, de Consiliul de Administrație al SRTv, în aceeași ședința din 9 februarie 2022, care a stabilit și repornirea activității la postul dedicat culturalizării telespectatorilor.

Sursa foto: TVR