Frumoasa de la TVR, bătută de colegul amant, rupe tăcerea. E o strategie ca să nu-l lase nevasta?

Frumoasa de la TVR, bătută de colegul amant, rupe tăcerea. E o strategie ca să nu-l lase nevasta?
Un nou episod din scandalul amoros de la TVR se consumă în public, după ce jurnalista de la Cultură, cea acuzată de colegul ei de la Sport că l-ar fi hărțuit sexual, a decis să își facă publică povestea.

Frumoasa de la TVR, bătută de colegul amant rupe tăcerea, după ce, amintim, în urmă cu două săptămâni, la TVR a izbucnit un conflict uriaș, după ce doi dintre angajații cu vechime s-au agresat pe holurile instituției, și și-au adus acuzații grave. Jurnalistul sportiv Marian Olaianos, 48 de ani, căsătorit, a fost acuzat de mai tânăra sa colegă Nadine Vlădescu că ar fi bătut-o. În replică, bărbatul susține că aceasta îl hărțuia sexual. După ce anumite informații care prezintă faptele din prisma bărbatului au devenit publice, Nadine Vlădescu a decis să își transmită și ea povestea.

Frumoasa de la TVR, bătută de colegul amant

„În 17 octombrie 2022, între orele 13-15, în sediul TVR, am fost grav agresată fizic și verbal de către Marian Olaianos. Am fost înjurată și apoi lovită cu palmele, pumnii și un set de chei peste față și cap și pe corp, strangulată și dată cu capul de perete, lovită cu picioarele, strânsă cu putere de brațe și zgâlțâită, împinsă și îmbrâncită de Marian Olaianos, comentator sportiv și angajat al TVR, care, neprovocat, neatacat și fără a fi lovit, sau insultat, a recurs la acte de violență asupra mea.

Agresiunea a fost surprinsă parțial (strangularea și loviturile cu capul de perete) de camerele de filmat, lucru care confirmă clar spusele mele. TVR a pus la dispoziția organelor de anchetă aceste imagini. În ziua agresiunii, am mers către biroul său pentru a rezolva un proiect la care trebuia să colaborăm. În birou, m-a lovit din senin peste față, cap, urechi, degete, mâini și brațe, m-a îmbrâncit și împins în perete și m-a înjurat, spunând că nu-l interesează nimic legat de proiectul meu,

că nu-i pasă de colegialitate, atitudinea sa fiind și în trecut una de superioritate și autoritate, în ideea că “mie nu-mi spune nimeni aici ce să fac”, “eu nu am șef și-mi fac programul cum vreau eu”, “noi la Sport suntem stat în stat”, “sunt în TVR de peste 20 de ani și nu se atinge nimeni de mine”, “eu fac numai ce vreau eu și nu dau socoteală nimănui pentru că sunt aici de peste 20 de ani”, “plec la Cupa Mondială și mă doare în … de oricine, să mă pupe toată lumea în …”.

Proiect jurnalistic între Cultură și Sport finalizat la INML

La rugămințile mele de a se calma, de a discuta în liniște și de a continua proiectul și filmarea stabilită pentru a două zi, dar și de a stabili un alt moment al zilei la care să vorbim despre structura celor ce urmau să fie discutate a două zi, răspunsul lui a fost unul și mai vehement, iar atitudinea lui a devenit și mai violentă. M-a împins și m-a lovit pe holurile clădirii și pe scări, scenă la care, la un moment dat, au asistat și două dintre doamnele de serviciu pe tură,

care au apărut în capul scărilor exact când el mă lovea în cap și peste față și urechi cu cheile, lucru care l-a enervat și mai tare, astfel încât a început să mă înjure (“du-te-n ….mea, acum m-au văzut și femeile de serviciu!”). În urmă agresiunii grave și a stării de rău ce a urmat, am ajuns la medicul din cadrul TVR, care m-a examinat, mi-a acordat primele îngrijiri, mi-a făcut poze ale brațelor și toracelui (aveam mâna dreapta foarte roșie și umflată, zgârieturi pe mâini, antebrațe și piept, ochiul drept lovit,

sânul drept lovit cu pumnul, rochia ruptă etc.) și mi-a dat trimiteri către clinică din Str. Washington, Spitalul de Urgență Floreasca, Spitalul de Oftalmologie și un bilet către INML. Medicul legist care m-a examinat la INML mi-a dat trimiteri către neurochirurgie și ORL, pe care scrie clar “agresiune fizică strangulare” și traumatism de coloana cervicală și lombară, adăugând că nici nu trebuie să explic cum au fost loviturile, urmele de pe brațe, torace, spate și picioare arătând clar natura și felul agresiunii.

Frumoasa de la TVR, bătută: „Această relație a fost inițiată chiar de către el”

Țin să menționez că pentru aceste fapte am depus plângere penală la parchet și am sesizat conducerea TVR, drept pentru care s-a întrunit Comisia de Disciplină. Toate dovezile (certificate medicale, imagini camere, conversații dintre noi) vor arată că ceea ce susțin este adevărat.

Mai mult decât atât, am depus o a doua plângere penală împotriva lui Marian Olaianos, pentru violarea vieții private și, dacă va fi cazul, voi face acest lucru și împotriva tuturor celor care continuă acest incident prin divulgarea trunchiată a faptelor, provocându-mi și mai mari prejudicii personale și profesionale. Singura mea vină morală în această situație a fost că am consimțit la relația personală și intimă pe care am avut-o cu Marian Olaianos, un bărbat căsătorit, pe care acesta acum o neagă, deși există dovezi clare și în acest sens.

Mai mult, această relație a fost inițiată chiar de către el, la începutul colaborării profesionale.  Încă de la momentul primei interacțiuni, atitudinea sa a fost una de negociere a colaborării profesionale, după propria filosofie exprimată prin întrebarea repetată “Mie ce-mi iese?”, Olaianos făcându-mi avansuri sexuale din prima zi și insistând să avem o relație personală și intimă de la bun început.

„M-am atașat emoțional de el”

Am cedat avansurilor sale deoarece m-am atașat emoțional de el și am dat curs insistențelor sale de a începe o relație pe care a prezentat-o din start drept o poveste de dragoste. Totodată, am crezut că putem colabora profesional pentru realizarea unor proiecte, context în care l-am și cunoscut, dar el a tergiversat și până la urmă și zădărnicit toate proiectele la care ar fi trebuit să lucrăm împreună.

De exemplu, în condițiile în care o filmare cu el era stabilită pentru a două zi, dar el refuză să discutăm despre proiect, atitudine ostilă pe care o avusese și în săptămâna de dinainte, spunându-mi că proiectul e o prostie și nu da doi bani pe el, l-am rugat să nu-mi pună bețe în roate cu lucrul și filmările și să-și respecte cuvântul dat, pentru că acest al treilea proiect de colaborare profesională să nu fie la rândul sau abandonat.

De multe ori, el m-a chemat în biroul lui sau la montaj în Redacția Sport pentru a discuta aceste proiecte profesionale și a viziona ilustrații sau materiale potrivite, pe care urma să mi le furnizeze, dar acestea erau doar pretexte pentru a pretinde ulterior în față colegilor săi că eu îl caut neinvitată și îl agasez, cu alte cuvinte că “nu mai scapă de mine”.

Mesaj: „Nu vrei să dormi două ore în brațele mele azi?”

Din păcate, nu mi-am dat seama de această atitudine decât prea târziu, în momentul în care am înțeles că, de fapt, nu dorește să colaboreze profesional și mă duce cu vorba, el întreținând doar relația personală. Unele mesaje ale mele din corespondența cu Marian Olaianos au fost distribuite recent de el presei, într-un fel trunchiat și scos din context, iar acest gest, cât și publicarea, sunt fapte penale de încălcare a vieții mele private.

Relația personală și intimă cu Olaianos s-a desfășurat și înainte, și după momentul mesajelor respective, cu mult anterioare incidentului și nu justifică în niciun fel agresiunea fizică și verbală asupra mea. Mai mult, după sesizarea mea către conducerea SRTv, Olaianos a insistat prin toate mijloacele și făcând tot felul de presiuni ca eu să-mi retrag sesizarea și, ulterior, să-mi retrag și plângerile penale, în același timp propunându-mi: «nu vrei să dormi două ore în brațele mele azi?» în data de 7 noiembrie.

În acest context și mai ales dat fiind faptul că există numeroase mesaje sexuale ale lui către mine din timpul relației, consider absurdă susținerea să că l-aș fi hărțuit sexual.

„Dorința mea de a fi mamă”

Presiunile lui Olaianos pentru retragerea sesizării mele au constat inclusiv în șantajul cu dezvăluirea în presă a unor informații strict personale, pentru a abate atenția de la agresiune, ceea s-a și întâmplat, eu alegând să nu-mi retrag sesizarea, deoarece consider că violența este o chestiune foarte gravă, mereu de neacceptat și de nejustificat. Prin urmare, aceste atitudini nu pot fi justificate și sunt acum în curs de soluționare disciplinară, civilă și penală.

În ceea ce privește apariția trunchiată a unor informații legate de trecutul meu, țin să menționez, pe lângă faptul că ele nu au nicio legătură cu agresiunea lui asupra mea, sau cu relația intimă cu el, că în speța prezentată într-un ziar sportiv am câștigat definitiv în instanța și toate aspectele menționate de ziarul respectiv (către care eu nu am făcut declarații, fiind contactată de altă publicație) se referă la o situație legală provenită dintr-o chestiune foarte personală, generată de dorința mea de a fi mamă și de procedurile de fertilizare în vitro făcute împreună cu fostul partener.

Aceste chestiuni țin de viața mea privată și nu au nicio legătură cu agresiunea și violența lui Olaianos asupra mea, sau cu relația personală, intimă și fizică dintre mine și el. Ca atare, fac un apel la lege și la bun simt către toți cei care au adus în public un scandal privat, în care agresorul este transformat în victimă și un apel deontologic și profesional la colegii jurnaliști, atât din televiziune, cât și din presă scrisă, de a-și verifică sursele și a prezenta lucrurile echilibrat și corect, fără atacuri la persoană, denigrări și denaturări părtinitoare ale adevărului”, a transmis, marți, printr-o agenție de PR, jurnalista Nadine Vlădescu de la TVR.