Se pare însă că frumoasa jurnalistă de la Cultură, ar mai fi fost acuzată, în 2020, de hărțuire de un fost partener de viață. Asta reiese din documentele publice ale instanțelor bucureștene care au judecat emiterea unui ordin de protecție împotriva femeii, dezvăluie în exclusivitate GSP.ro. Ordinul a fost aprobat în primă instanță, însă a fost anula la apel.
Amintim că în urmă cu două săptămâni, Gazeta a scris despre un scandal monstru izbucnit între doi jurnaliști angajați ai postului public de televiziune: Marian Olaianos, angajat la Secția Sport, acuzat că ar fi bruscat-o pe Nadine Vlădescu, jurnalistă la Secția Cultural, pe care, la rândul lui, bărbatul o acuza de hărțuire sexuală.
În vârstă de 48 de ani, Marian Olaianos este căsătorit și are doi copii. El lucrează în TVR din 1999, a fost reporter de teren, comentator și a realizat mai multe emisiuni, cea mai cunoscută fiind Replay. Tânăra lui colegă, Nadine Vlădescu e jurnalistă în domeniul cultural de peste un deceniu. De-a lungul timpului, a colaborat cu mai multe publicații de profil, a realizat traducerea unor opere literare și a lucrat ca interpretă de conferințe.
Luna aceasta, jurnalista de la Cultură și-a acuzat colegul de la Sport că ar fi agresat-o fizic pe holul instituției. Olaianos recunoaște că „i-am pus mâna în piept și am împins-o”, ca să se apere. Tânără a mers însă șa IML și a depus reclamații, mai arată sursa citată.
Conform GSP.ro, angajați ai TVR care au văzut înregistrările scenei, susțin că aceasta a fost mult mai extinsă decât au fost relatate de părțile implicate în scandal. La rândul lui, Olaianos i-a făcut colegei sale plângere penală pentru hărțuire și hărțuire sexuală. Jurnaliștii au descoperit că nu este pentru prima dată când Nadine Vlădescu e reclamată în acest sens.
Jurnalista de la secția de Cultură a TVR, scandal copy-paste cu fostul partener
GSP.ro a descoperit, în 9 decembrie 2020, pe numele Nadinei Vlădescu a fost emis, de Judecătoria Sectorului 1, un ordin de protecție, cu valabilitate două luni. Ea trebuia să păstreze o distanță minimă de 200 de metri față de fostul iubit și să nu-l contacteze.
Ordinul de protecție s-a emis după ce instanța a admis cererea bărbatului. „Prin frecvența apelurilor telefonice, a mesajelor electronice și a vizitelor la domiciliul petentului, intimata a generat o stare de pericol pentru integritatea psihologică a petentului (…) în condițiile în care acesta și-a exprimat în mod ferm și constant dorința de a nu mai fi contactat”, se arată în decizia judecătorească. Documentul e public pe portalul instanțelor de judecată.
Bărbatul a relatat autorităților că „tot timpul este urmărit de pârâtă, așteptat în scară, la mașină, la ușa casei, vine peste acesta în casă”. În dosar au fost depuse mesaje telefonice și înregistrări audio și video. Într-un astfel de episod, tânăra a intrat cu forța în casa fostului iubit, în momentul în care acesta a deschis ușa pentru a prelua mâncarea comandată la un restaurant.
Dosar penal legat de o procedură de… insemninare in vitro
Conform aceluiași document public, Nadine Vlădescu a explicat că îl contacta așa des pe fostul partener pentru că el „refuză să își dea acordul pentru utilizarea unor proceduri medicale cu care inițial ambii au fost de acord”. La mijloc ar fi fost vorba de proceduri de fertilizare in vitro, pentru care, susținea femeia, bărbatul îi datora bani.
Documentul juridic emis de Judecătoria Sectorului 1 reține și că, în 10 iulie 2020, a fost dat un ordin de evacuare ce a vizat-o pe Nadine Vlădescu. Fostul iubit a susținut că „a fost nevoit să apeleze la organele de poliție și la instanța de judecată pentru a determina plecarea intimatei” din casa lui, unde locuiseră împreună pe perioada relației.
În prezent, există la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 un dosar de urmărire penală pe numele jurnalistei TVR, în care aceasta este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals și uz de fals. Ea a fost acuzată de fostul partener că i-a falsificat semnătura la clinica de fertilizare in vitro, conform unor surse judiciare consultate de Gazeta Sporturilor.
Ce spune jurnalista Nadine Vlădescu în plin scandal
Contactată de jurnaliștii GSP.ro, Nadine Vlădescu a refuzat să comenteze situația ordinelor de protecție, susținând că reprezintă informații private. Într-un răspuns transmis în scris, jurnalista TVR a declarat că relația cu colegul său a fost intimă și consimțită de ambele părți, iar violențele la care a fost supusă în 17 octombrie și pe care ea le-a reclamat conducerii Televiziunii publice sunt nejustificate. Din aceste motive l-a reclamat pe Olaianos superiorilor.
„După sesizare, dl Olaianos a făcut mari presiuni, atât personal, cât și prin intermediul altor persoane, ca eu să-mi retrag sesizarea și ca să se treacă totul cu vederea”, spune Nadine Vlădescu.
„Agresiunea s-a petrecut în incinta televiziunii, în timpul programului, a fost surprinsă și de camerele de luat vederi și a însemnat lovire cu palmele, pumnul, picioarele și cheile, strangulare, lovituri la cap, peste față, ochi, urechi, la sân, mâini și brațe și peste degete, cornee zgâriată, multiple traumatisme pentru care am ajuns la două spitale de Urgență în seara zilei de 17 octombrie”, adaugă jurnalista.
Nadine Vlădescu îl mai acuză pe Olaianos că a dezvăluit mai multor colegi din TVR conversațiile dintre ei „într-un mod trunchiat și scos din context”, drept pentru care vrea să depună o plângere penală pentru violarea vieții private.
Mesajele intime și imaginile scandalului au devenit publice
La rândul său, Olaianos susține că tot ce a făcut a fost în legitimă apărare. „Tot ce am făcut a fost să mă apăr”, a declarat pentru Gazeta Sporturilor Marian Olaianos. Într-un punct de vedere transmis comisiei de disciplină din SRTv. În document, el povestește că în acea zi Nadine Vlădescu l-a urmărit din biroul de montaj. Și a refuzat să părăsească încăperea, până în autoturismul personal al jurnalistului. Unde a intrat cu forța și de unde cu greu a fost convinsă să iasă. La toate aceste incidente au existat martori din cadrul TVR, mai arată Olaianos.
„Nu am bătut-o și nu am lovit-o. Pur și simplu, i-am pus mâna în piept și am împins-o din calea mea”, a descris el evenimentul din parcare pentru Gazetă.
Plângere penală pentru hărțuire sexuală împotriva colegei de serviciu
Pe 14 noiembrie, comentatorul sportiv a depus la Secția de Poliție nr. 1 București o plângere penală împotriva Nadinei Vlădescu pentru hărțuire și hărțuire sexuală. Conform documentului, jurnalistul TVR susține că abuzurile au avut loc începând cu luna septembrie 2022. Atunci, spune jurnalistul sportiv, ar fi început avansurile sexuale din partea colegei sale de la Cultură.
Olaianos susține că la sfârșit de septembrie și începutul lunii octombrie, insistențele colegei sale au atins apogeul. El reclamă în plângere că Nadine Vlădescu îl urmărea zilnic prin curtea TVR. Pe holuri și în birourile de la locul de muncă – și îi scria zilnic sute de mesaje pe WhatsApp. În conversațiile online, atașate plângerii și consultate de GSP.ro, Nadine Vlădescu îi cerea bărbatului, explicit și în repetate rânduri, să aibă relații intime.
GSP.ro arată că, de exemplu, Nadine Vlădescu i-a scris lui Marian Olaianos, în decurs de trei minute, joi, 29 septembrie, în jurul prânzului:
– „sex super misto”
– „participi sau ce faci?”
– „nu intelegi ca nu e vorba de nimic altceva acum si ca nu e nimic complicat?”
– „te vreau si vreau sa facem de toate si o sa vezi asta pe viu”
La TVR, cercetarea disciplinară este „în desfăşurare”
Evenimentul din Televiziunea Română, dintre cei doi angajați, nu a fost încă lămurit de conducerea postului. Momentan, a fost demarată o anchetă, iar Olaianos a fost exclus din echipa pe care postul public a deplasat-o la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar. „Procedura de cercetare disciplinară este în desfăşurare. O decizie referitoare la posibilele sancţiuni ale celor doi angajaţi va fi luată în momentul finalizării cercetării”, a transmis pentru Gazetă conducerea TVR.
„Domnul Marian Olaianos nu mai face parte din delegaţia care s-a deplasat la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar deoarece comisia de cercetare disciplinară i-a solicitat prezenţa fizică la audieri, la sediul SRTv, pe întreaga perioadă de desfășurare a cercetării”, explică Televiziunea publică motivul pentru care jurnalistul nu mai face deplasarea la CM.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook