E doliu în Familia Regală a României, aceasta anunțând că a trecut la cele veșnice Principele Amedeo de Savoia, Duce de Aosta. Acesta era văr primar cu Regele Mihai I. El a încetat din viață la vârsta de 74 de ani.

Amedeo de Savoia, al V-lea Duce de Aosta, s-a născut la 27 septembrie 1943 la Florența. A fost fiul Ducelui Aimone de Aosta și al Principesei Irina a Greciei și a Danemarcei. Ducele de Aosta a fost văr primar al Regelui Mihai I și o prezență constantă în viața Familiei Regale române.

 E doliu în Familia Regală a României

Principele Amedeo a fost ca un frate pentru Custodele Coroanei Margareta, pe care a cunoscut-o din prima zi de viață și alături de care a stat neîntrerupt, întreaga viață. Ei au păstrat o profundă prietenie în copilărie, adolescență, la maturitate și în viața profesională.

Ducele de Aosta a fost întotdeauna alături de Regina Elena, de Regele Mihai, de Regina Ana și de Principesele Elena, Irina, Sofia și Maria”, transmite Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei.

Principele Amedeo a vizitat România de mai multe ori. El a fost invitat de Familia Regală. Ultima sa vizită, la București și la Curtea de Argeș, a făcut-o alături de alături de fiica sa, Principesa Mafalda, în octombrie 2019. Cei doi au participat atunci la ceremonia de înhumare a Reginei-Mamă Elena.

Custodele Coroanei și Altețele Lor Regale au transmis condoleanțe și întreaga lor compasiune familiei îndoliate.

Sursa foto: România Regală

Iulia Sălăgean, acuzații grave la adresa Biancăi Drăgușanu. „Își cumpără urmăritorii”

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp